Wat is mogelijk? Daar gaat het om bij positieve gezondheid.
Wat is mogelijk? Daar gaat het om bij positieve gezondheid. Foto: Pixabay

Themamiddag ouderenbonden over ‘Positieve Gezondheid’

Mensen

HUIZEN - De samenwerkende ouderenbonden in Huizen houden op maandag 13 februari een bijeenkomst over positieve gezondheid.

‘Gezondheid is meer dan alleen ‘niet-ziek-zijn’. Het gaat niet alleen om lichamelijke gezondheid, maar een betekenisvol leven is net zo belangrijk”, stellen de ouderenbonden.

Op de themamiddag worden aanwezigen nader geïnformeerd over de brede blik op gezondheid, geheten ‘positieve gezondheid’, die door arts/wetenschapper Machteld Hüber geïntroduceerd is.

Mogelijkheden en veerkracht
Positieve gezondheid wordt op steeds meer plekken gehanteerd. Vooral bij ouderen. De focus ligt niet zo zeer op problemen en beperkingen, maar spreekt de mogelijkheden en veerkracht van mensen aan. Het geeft u meer handvatten om vitaal ouder te worden.

Mevr. drs I. Lameris, Projectleider Positieve Gezondheid van GGD Gooi en Vechtstreek, komt vertellen hoe mensen daar zelf ook een bijdrage aan kunt leveren.

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt plaats van 14.30 tot 16.30 uur in de Thomaskerk aan de Huizermaatweg 61. De zaal is open vanaf 14.00 uur met koffie/thee.

Er is ringleiding aanwezig. Ook niet-leden zijn van harte welkom. De Belbus kan mensen brengen en is bereikbaar via 035 528 8266.