Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor meer informatie.

Nieuw op Huizenvoorelkaar: 

Vrijwilliger financiële administratie
Stichting Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoek voor mensen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven ondernemen. Vier het Leven zorgt voor begeleiding naar deze bezoeken. Onder het motto 'Samen Uit, Samen Genieten' geeft Vier het leven hier vorm aan. Met betrekking tot deze evenementen komen de facturen bij de administratie terecht. Als financieel medewerker controleer je deze facturen en verwerkt ze in het systeem. Ook verwerk je de bankboekingen. Verder heb je veel contact met de regiocoördinatoren, crediteuren en onze gasten. Heb jij verstand van financiën? Laat Immy van stichting Vier het Leven weten dat je interesse hebt.
Maatschappelijke stage
Beteken jij graag iets voor een ander? Bij Koninklijke Visio helpen we mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de dagbesteding wordt er muziek gemaakt, is er een pottenbakkerij en maken we radio. Ook bakken we gezellig samen pannenkoeken of spelen een spelletje. Ben jij jong en wil je gezelligheid beleven met cliënten met een visuele beperking? Dan ben jij welkom! Meewandelen met de avond4daagse bestaat ook tot de mogelijkheden. Kortom, er is dus veel te doen bij Visio. Heb jij nog een uurtje over? Kristel of Tanja van Koninklijke Visio kijkt graag met jou wat jij voor de cliënten kunt betekenen.

Mantelzorger helpen met liefdevolle zorg
Heb jij een echt zorghart en wil je een tijdje meelopen met een mantelzorger die haar vader met dementie liefdevol verzorgt? Ine zoekt een vrijwilliger die een keer in de week, liefst op vrijdag- of zaterdagmiddag, een uurtje langskomt om met z'n tweeën haar vader van 94 uit de sta-opstoel te helpen en met hem een klein rondje achter de rollator te lopen. Momenteel vanwege de kou alleen binnen in de kamer, als het mooi weer wordt in de rolstoel buiten. Ik kan je veel meer vertellen over dit lieve gezin. Stuur je vraag of reactie aan Kristel Menssink, Vrijwilligerscentrale Thuishulp.