De afbeeldingen vormen samen de kruisweg ‘Zie de Mens’.
De afbeeldingen vormen samen de kruisweg ‘Zie de Mens’. Foto: aangeleverd

Expositie ‘Zie de Mens’ in Vituskerk

Cultureel

HUIZEN - In de Vituskerk wordt woensdag 1 maart om 11:00 uur de expositie ‘Op weg naar Pasen’ geopend door Jan Verkerk. Daarnaast is De Brug in verband met de Lijdenstijd vaker geopend.

De zogenoemde Lijdenstijd is aangebroken. Hiermee worden de 40 dagen voor Pasen bedoelt. De Brug wil de aanloop naar Pasen graag met elkaar doen. 

Daarom is De Brug deze periode vaker geopend. Er is een speciaal programma samengesteld.  

Expositie
In de 40 dagen tijd voor Pasen laat De Brug een serie van vijftien afbeeldingen van de Limburgse schilder Sjef Hutschemakers zien.

Deze afbeeldingen vormen samen de kruisweg ‘Zie de Mens’, waarvan de originele versie te zien is in de Kerk van St. Pieter Benden in Maastricht. 

Ruim opgesteld
In de Vituskerk staan de afbeeldingen ruim opgesteld. Bij elke statie wordt een Bijbelgedeelte, een uitleg en een gebedspunt aangegeven. 

Er is gelegenheid om alleen of samen na te denken over de weg die Jezus is gegaan in de laatste uren van zijn leven. 

Meer informatie
In de week voor Pasen (Stille week) is de kruisweg ook ’s avonds te zien. Dan kunnen belangstellenden gezamenlijk op donderdag naar The Passion kijken en op Goede Vrijdag een Vesper (korte avonddienst) bijwonen.

 Meer informatie over het gehele programma van “Op Verhaal Komen, op weg naar Pasen’ is te lezen op de website van De Brug: debrughuizen.nl


Flyer: De Brug