De Oude Kerk is een van de locaties waar producten gebracht kunnen worden.
De Oude Kerk is een van de locaties waar producten gebracht kunnen worden. Archieffoto: Bob Awick

Inzamelingsactie Hervormd Huizen en Voedselbank

Buurt & wijk

HUIZEN - Hervormd Huizen en de Voedselbank organiseren samen een inzamelingsactie op maandag 6 en woensdag 8 maart in de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk, de Meentkerk en de Zenderkerk.

Steeds meer mensen kloppen aan bij de voedselbank, blijkt uit cijfers van koepelorganisatie Voedselbanken Nederland. Eind november vroeg een recordaantal van 120.000 mensen hulp bij de voedselbanken. “Dat zijn er 30 procent meer dan aan het begin van dit jaar”, zegt Tom Hillemans van de koepel. 

De diaconie houdt namens Hervormde Kerk in Huizen twee keer per jaar een inzamelingsactie om de regionale voedselbank te ondersteunen in middelen die echt nodig zijn. 

Twee avonden
Denk daarbij aan houdbare artikelen zoals koffie, thee, pasta, rijst en bijvoorbeeld schoonmaakartikelen. Niet alleen middelen zijn noodzakelijk, ook een gift is welkom. De actie krijgt een brede steun vanuit de hele gemeente.   

De diaconie ondersteund deze actie door middel van een tweetal inzamelingsavonden rondom Biddag voor gewas en arbeid, vanuit de diverse kerkgebouwen in Huizen. 

Biddag
Biddag is een christelijke feestdag. Het valt altijd op de eerste woensdag van maartBiddag vormt een combinatie met Dankdag. Dat valt aan het eind van het jaar, op de tweede woensdag van november

Dan vragen christenen aan God om Zijn zegen over de gewassen en hun werk. Op Dankdag danken wij God voor alles wat Hij dat jaar heeft gegeven. 

Goed moment
“Geweldig dat onze vaste en belangrijke partner vanuit de Hervormde gemeente Huizen zich weer willen inzetten voor de voedselbank”, aldus het team kerkondersteuning van Voedselbank Gooi en Omstreken.

“Juist deze twee periodes in het jaar zijn momenten om gezinnen die het moeilijk hebben te helpen met het aanvullen van de voorraadkast. Het zou dus fantastisch zijn als deze actie wederom een groot succes wordt!” 

Iedereen kan helpen
Ook niet-kerkgangers, mensen uit de wijk en mensen die een steentje willen bijdragen zijn van harte welkom om de benoemde producten te komen brengen op de aangegeven tijden en locaties. 

De inzamelingsactie vindt plaats op maandag 6 maart tussen 19.00 en 20.00 uur en woensdag 8 maart tussen 19.00 en 19.45 uur.