Een eerdere activiteit in Haven 5.
Een eerdere activiteit in Haven 5. Archieffoto: Bob Awick

Internationale Vrouwendag uitgebreid gevierd in Haven 5

Algemeen

HUIZEN - Haven 5 aan de Havenstraat 5 biedt woensdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, een ‘interessant, heerlijk en verzorgend programma’.

Zo vindt er om 11.30 uur een multiculturele lunch plaats. “Neem een gerechtje mee dat je zelf lekker vindt, dat je graag wilt delen of wat voor jou bijzonder is”, aldus de organisatie.

“Van de gerechtjes maken we een heerlijk buffet. Dan kan je zelf een bordje samenstellen en aan een tafel samen met anderen van genieten.”

Handen verwennen
Vanaf 13.00 uur worden de handen van bezoekers in het zonnetje gezet. “Je handen, je gebruikt ze zoveel. Je voelt, je aait, je maakt schoon, je draagt ermee et cetera.”

“Vaak gaat het gedachteloos. Op 8 maart is er een moment om je handen te verwennen. Door een rustgevende handmassage van Tamara en/of je nagels te laten lakken door Ellen.”

Lezing
Annet Betsalel geeft om 15.00 uur een lezeing. Ze is documentairemaker en schrijver. Ze geeft een presentatie over de Naarder verzetsvrouw Helena van Weering-Mulder die als schuilnaam Tante Fifi had.

Zij was de spil in een groot onderduiknetwerk in de regio was. Annet laat ook korte filmfragmenten zien uit de documentaire die zij aan het maken is over Tante Fifi.

Humanisme
Om 19.00 uur gaan bezoekers in het kader van ‘Humanisme in Huizen’ met elkaar in gesprek op basis van de aflevering van Onze man bij de Taliban van Thomas Erdbrink en Roel van Broekhoven.

Deze is zondag 5 februari op NPO2 uitgezonden. Als voorbereiding wordt gevraagd om de uitzending te kijken.  

Voor meer informatie en aanmelden: Haven5.nl.