Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan of bel voor meer informatie.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:

Het Huizer Museum zoekt een boekhouder en secretaris
Het Huizer Museum is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van Huizen in beeld brengt, bewaart en beheert. Behalve een vaste collectie zijn er gedurende het jaar wisseltentoonstellingen te zien en een uitgebreid programma met workshops, rondleidingen en lezingen die deze onderwerpen tot leven brengen. Om deze werkzaamheden vorm te kunnen geven wil het Huizer Museum een aantal functies invullen.
Als eerste wordt gezocht naar een boekhouder/administrateur. Deze functie vervult een centrale rol binnen het museum. Het is jouw taak om de verschillende binnenkomende facturen te verwerken en uit te betalen. Als boekhouder werk je nauw samen met de verschillende coördinatoren en met de penningmeester.
Daarnaast zoeken ze een secretaris in het bestuur. Als secretaris ben je verantwoordelijk voor het organiseren en de verslaglegging van de vergaderingen. Je verzorgt en bewaakt de jaarplanning van het bestuur. Ook de correspondentie en administratieve taken die met het bestuur te maken hebben vallen onder jouw verantwoording.
Beide functies zijn op vrijwillige basis. Je werkt binnen een enthousiast team van vrijwilligers en bestuur. En je kan deelnemen aan verschillende activiteiten vanuit het museum. Ben je verantwoordelijk en heb je een kritisch oog? Neem dan contact op met Elisa Bos-Nagel voor de functie boekhouder/administrateur. Interesse in de functie secretaris: contact Judith Vermaas.

Hulp in de Nederlandse les
Voor de Nederlandse les aan alfabetisanten zijn we op zoek naar een vrijwilliger die wil assisteren in de les. Het gaat dan bijvoorbeeld om lezen met een groepje cursisten of het oefenen van spreekopdrachten. We zijn specifiek op zoek naar iemand voor de maandagmiddag en/of dinsdagmiddag. Spreek je goed Nederlands, praat je duidelijk en rustig, en heb je veel geduld? Dan is dit echt iets voor jou! Neem contact op met Carla van Danner en Danner.