De reddingboot van KNRM Huizen in actie.
De reddingboot van KNRM Huizen in actie. Archieffoto: KNRM Huizen

Aanvaring Gooimeer tussen vrachtschip en vissersbootje

112

HUIZEN - Boten van Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Huizen en Blaricum zijn vanmiddag uitgerukt voor een aanvaring tussen een vrachtschip en een bootje met twee vissers.

De aanvaring vond plaats bij de Stichtse Brug op het Gooimeer en werd waargenomen vanaf het reddingstation van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Blaricum. Twee personen raakten gewond.

Hulpdiensten gealarmeerd
Via de Kustwacht ging een alarm uit voor de KNRM reddingboten van Huizen en Blaricum. Uit voorzorg werden ook ambulances, de brandweer en een traumahelikopter gealarmeerd.

Ter plaatse lag het vissersvaartuig tegen de Gooimeerdijk aan en werden de opvarenden door ambulancepersoneel behandeld. Er waren geen personen vermist. De politie heeft het incident in onderzoek genomen.

Boswachters te water
Eerder die ochtend verleende de bemanning van reddingstation Blaricum assistentie aan drie medewerkers van Staatsbosbeheer die met hun vaartuig waren omgeslagen.

De drie licht onderkoelde boswachters werden opgevangen op het reddingstation en van droge kleding en warme dranken voorzien. Hierna werden het vaartuig en de verloren materialen geborgen.

Reddingsvest
De drie personen droegen allen een reddingsvest en ondervonden daardoor weinig echte hinder van het onfortuinlijke incident.