Een beeld uit de livestream van het debat.
Een beeld uit de livestream van het debat. Foto: SGP Huizen
Video

SGP kijkt dankbaar terug op debat Provinciale Statenverkiezing in De Krachtcentrale

Politiek

HUIZEN - “Wij kijken als SGP dankbaar terug op een boeiende en interessante debatavond onder deskundige leiding van Florian Pronk”, dat laat raadslid Rob Bource van de SGP in Huizen weten.

“De Krachtcentrale blijft een mooie locatie en het was trouwens een goed inhoudelijk debat.” Er werd gisterenavond 2 maart gediscussieerd over verschillende onderwerpen. Het debat was ook via een livestream te volgen.

Aan het debat deden Dennis Heijnen van het CDA, Michel Klein voor ChristenUnie, Huizer Daniël van den Berg voor JA21 en Ingrid de Sain voor BBB mee.

Stellingen
Na het voorstellen van de deelnemers en een korte pitch kwamen de stellingen aan bod. Deze waren over vier onderwerpen verdeeld: 1 Boeren en voedselvoorziening, 2 Energie en duurzaamheid, 3 Wonen en vluchtelingenopvang en 4 Inclusie.

De eerste stelling was ‘Boerenbedrijven moeten gedwongen uitgekocht worden’. Hier stond CDA tegenover JA21. Middels rode en groene kaarten kon het publiek interactief meedoen.

Stikstofcrisis
Stelling 2 was ‘De stikstofcrisis wordt alleen aangepakt als het aantal Natura-2000 gebieden wordt uitgebreid’. Hier stond ChristenUnie tegenover BBB.

De overige stellingen gingen over het aantal vluchten op Schiphol, energievoorzieningen, opvanglocaties voor vluchtelingen, buitenstedelijk bouwen in het groen en het actief inzetten op LHBTIQ+-rechten.

Livestream
Aan het eind van het debat konden er nog vragen gesteld worden door de bezoekers. De avond werd naast bezoekers in de zaal ook door SGP kiesverenigingen in Noord-Holland live meebeleefd via het Youtube kanaal van SGP Huizen.

Het debat is hier terug te kijken: