Onder het mom van 'iedere vluchteling heeft een verhaal' werd een verhalenwedstrijd uitgeschreven.
Onder het mom van 'iedere vluchteling heeft een verhaal' werd een verhalenwedstrijd uitgeschreven. Foto: Pixabay

Prijsuitreiking verhalenwedstrijd ‘op de vlucht’ van Amnesty en presentatie verhalenbundel

Mensen

HUIZEN - De feestelijke presentatie van het resultaat van de verhalenwedstrijd ‘op de vlucht’ en de winnaar vindt vrijdag 31 maart plaats om 16.00 uur bij Flevo Boekhandel aan de Voorbaan 35 in Huizen.

De wedstrijd werd in het najaar van 2022 door Amnesty International afdeling Huizen & Gooi Noord georganiseerd. Een selectie van de ingezonden verhalen is verzameld in een verhalenbundel.

Vluchtelingencrisis
“In de zomer van 2022 beheerste de vluchtelingencrisis wekenlang het nieuws, vrijwel dagelijks kregen we beelden te zien van de tekortschietende opvang voor deze mensen.
Ook de gemeente Huizen heeft extra vluchtelingen opgenomen op verzoek van het COA”, aldus Maarten Janssen van de Amnesty-afdeling in Huizen.

“Sinds de Tweede Wereldoorlog waren er nog nooit zoveel vluchtelingen: in 2022 waren zo’n 100 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht. Een triest record, dat al vier jaar op rij verbroken is.”

Verhalen
“Sinds 2010 is het aantal vluchtelingen verdubbeld, en in 2022 is het aantal alleen weer toegenomen, onder andere door de oorlog in Oekraïne.”

“Iedere vluchteling heeft een verhaal. Om aandacht te vragen voor deze verhalen - al dan niet fictief - besloot Amnesty Huizen & Gooi Noord eind 2022 een verhalenwedstrijd uit te schrijven om deze verhalen voor het voetlicht te brengen.”