Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor meer informatie.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:

Hulp in de winkel

In woon-zorgcomplex De Bolder is een kleine maar mooie winkel. Er is van alles te verkrijgen. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die helpt bij het bevoorraden van de winkel, zorgt dat de producten netjes en schoon in de winkel staan en de houdbaarheidsdata bijhoudt. Je zorgt ervoor dat de winkel klaar is voor openingstijd. Ben jij een doener en weet je van aanpakken? Ben jij beschikbaar in de vroege ochtend? Laat dan Claudine van Vivium weten dat je interesse hebt.

Hou jij ook van fotograferen?

Bert gaat graag met zijn scootmobiel en fototoestel op pad om te fotograferen. Hij gaat dan bijvoorbeeld de polder in. Ook vindt hij het leuk om bouwprojecten te volgen. Bert maakt graag een praatje en houdt van aanspraak, dat doet goed aan zijn eigenwaarde. In verband met een verstoorde spierbeheersing is zijn praten soms lastig te verstaan. Bert kan genieten van de kleine dingen. Samen is leuker dan alleen, heb jij zin om met Bert mee te gaan? Neem dan contact op met Olga of Amber van Sherpa

Praktijkcoach

Vluchtelingen die naar Nederland komen willen zo snel mogelijk beginnen met het opbouwen van een nieuw leven. Naast de inburgeringslessen die vluchtelingen volgen op school wil VluchtelingenWerk met hen de praktijk in. Op bezoek naar de bibliotheek, het buurthuis, de huisarts, de politie, het openbaar vervoer, een sportclub enz. VluchtingenWerk heeft als nieuw initiatief een praktijkcoach die met een groepje vluchtelingen erop uitgaat in de omgeving. Het doel is om de taalvaardigheid, het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van de vluchtelingen te vergroten. Zelf krijg je de mogelijkheid om te leren over andere culturen. Je wordt begeleid door ervaren collega’s. Vind jij het leuk om mee te bouwen aan dit nieuwe initiatief? Ben jij geduldig en flexibel en in staat om warm contact te houden met jouw groep, dan vertelt Jacqueline van VluchtingenWerk je graag meer.