Afbeelding
Foto: aangeleverd

The Queen Symphony door projectorkest muziekvereniging Prinses Irene

Cultureel

HUIZEN - Het projectorkest van muziekvereniging Prinses Irene brengt zaterdag 1 april in het Muziekcentrum van de Omroep het concert ‘The Queen Symphony’ van Tolga Kashif. 

Het is een uur durende symfonische ode aan Queen, één van de beste rockbands van de geschiedenis.

Eigen interpretatie
Freddie Mercury zei dat hij “zou willen dat mensen hun eigen interpretatie geven” aan zijn eigen liedjes, en Kashif deed precies dat. Het is een werk bestaande uit zes delen gebaseerd op een tiental bekende melodieën van de rockband Queen.

De tonale taal van de symfonie is divers en put uit een groot deel van de westerse klassieke traditie, waarbij Kashif zelf invloeden opsomt die zo divers zijn als middeleeuwse muziek, romantische muziek en opera.

Solisten
In oktober werd de inschrijving voor projectleden geopend en het resultaat: zo’n 75 muzikanten en 60 zangers die vanaf januari hard gewerkt hebben om een zo mooi mogelijk concert ten gehore te brengen.

Het geheel staat onder leiding van Joop Boerstoel. De solisten op piano, viool en cello zijn respectievelijk Rolf Prejean, Symone Boerstoel en Hugo Doesburg.

Pauze
In de Queen Symphony zijn er concertante passages voor piano in het tweede deel en voor viool en cello in het derde. 

Voor de pauze worden drie werken van de Nederlandse componist en dirigent Johan de Meij ten gehore gebracht: La Quintessenza, The Witches’ Sabbath en Hobbits (deel 5 uit Symfonie nr. 1 - Lord of the Rings).

Kaarten
Het concert begint om 20.00 uur in het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33 Hilversum. Kaarten kunnen worden gekocht via ticketkantoor.nl/shop/qs2023.