Djoke heeft hard getraind voor haar marathon die ze rijdt voor KWF.
Djoke heeft hard getraind voor haar marathon die ze rijdt voor KWF. Foto: Aangeleverd

Djoke van Marum wheelt marathon voor KWF

Algemeen

HUIZEN - Atlete Djoke van Marum houdt wel van een uitdaging. De paralympisch zitvolleybalkampioene deed al mee aan de triatlon en heeft zich voorgenomen om haar eerste marathon te wheelen. Dat doet ze om geld in te zamelen voor KWF. 

“Zelf heb ik mijn moeder en oudste broer verloren en zijn er op dit moment veel lieve mensen in mijn vriendenkring voor wie geen genezing meer mogelijk is. Ik voel me vaak zo machteloos daarbij”, laat ze op haar fundraise pagina weten.

Parcours
Doel was om zondag 19 maart een marathon te gaan wheelen in Amstelveen. “Dat gaat helaas niet door. Ik heb het parcours verkend en het is niet mogelijk om daar te wheelen. Er zijn werkzaamheden in het Amsterdamse Bos.”

Djoke laat zich echter niet voor een gat vangen. Ze bedacht haar eigen route in de buurt van Huizen, zodat ze alsnog 19 maart en marathon kan wheelen.

Aanmoedigen
“Ik nodig mensen van harte uit om me aan te komen moedigen of om mee te fietsen. Er hebben zich al wat mensen gemeld. Zo leuk. Ik begin om 9.00 uur.”

Daarnaast stroomt het geld ook al binnen voor haar doel. Ze wilde 1.500 euro ophalen en inmiddels is bij het schrijven van dit bericht al ruim 1.300 euro binnen. Wie ook wil doneren, kan dat via deze link doen: acties.kwf.nl/fundraisers/djokemarum.


De route die Djoke van Marum gaat afleggen in haar speciale rolstoel.