Albert Hoogenkamp
Albert Hoogenkamp Foto: Albert Hoogenkamp

Vrijdag 17 maart

Spelletjesmiddag Vuronger

13.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Elke vrijdag van 13.00 - 15.00 uur doen we verschillende spelletjes die niet al te moeilijk zijn. 

Cursus creatief schrijven

15.00 uur | Bibliotheek Huizen 

Met zes lessen creatief schrijven brengt deze verrassende schrijfcursus je eindeloos veel schrijfinspiratie. Je experimenteert met verschillende vormen als de brief, gedichten en een reisverhaal. 

Theater Draad

20.00 uur | De Engel-Vrijzinnig
Huizen

Op deze magische plek komen de verhalen vanzelf. En wij kunnen het weten, want dit is de plek waar wij het liefst oefenen en onze eigen verhalen aan elkaar vertellen. Maar nu gaat de deur open voor jou, onze gasten, en jouw belevenissen.  

Zaterdag 18 maart

Huizer Pannenkoekendag

Ook dit jaar zetten wij samen met Versa Welzijn de traditie van het Huizer Melkmeisje voort, niet met melk maar met pannenkoeken. Bak voor iemand in je buurt die je nog niet kent of die een extraatje verdient en laat het ons weten via huizen@buurtenmetburen.nl.

Rubberen halssieraad

9.30 uur | Atelier Stawicki Huizen

Met een goede schaar en een beetje fantasie maak je in een dagdeel een mooi sieraad van gerecycled materiaal. (binnenband). Prijs € 35,- inclusief materiaal. Locatie: Galerie De Kleine Toonzaal, Voorbaan 25 Huizen. Opgeven via
info@atelierpicobella.nl.

Zondag 19 maart

Voordracht: Poeriem

10.30 uur | De Engel-Vrijzinnig Huizen 

Feest van goed en kwaad door Rikkie Plugboer. Het vrolijke Poerimfeest of Lotenfeest lijkt wel een beetje op het christelijke carnaval, maar het is gebaseerd op een ernstig verhaal.

Maandag 20 maart

Wandelen met Haven 5

9.45 uur | Haven 5 Huizen

Wandel mee met Anneke en anderen. Zij lopen wekelijks tussen de 5 en 7 kilometer. Neem je fiets mee, want de wandeling start elke week op een andere plek.

Schaken op maandagmorgen

10.00 uur | Haven 5 Huizen

Wil jij op een leuke manier de week beginnen en tegelijkertijd je hersenen gebruiken en trainen? Kom dan naar de schaak- en damochtend.

Computerspreekuur

10.00 uur | Bibliotheek Huizen

Vragen over computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader? Kom naar het gratis spreekuur van de Brassershoeve (seniorWeb) in de bibliotheek. Deskundige vrijwilligers helpen je bij al je vragen.  

Expositie keramiek & foto

13.00 uur | De kleine toonzaal
Huizen

Van 20 maart t/m 14 april is de keramiek van Marga Niederer van Huizen en de fotografie van LenS Fotografie te zien in galerie De Kleine Toonzaal, Voorbaan 25 in Huizen.  

Hardloopcursus Zuidwal

19.30 uur | Atletiekvereniging Zuidwal Huizen

We trainen iedere maandag- en woensdagavond. We sluiten af met de Wallenloop in Naarden op 21 mei.  

Dinsdag 21 maart

Bezoek voedselbos Huizen

14.00 uur | Kinderboerderij
De Warande Huizen

We gaan het terrein leren kennen door te onderzoeken wat er groeit, bloeit, vliegt, zweeft of leeft.  

Woensdag 22 maart

Alpha cursus 

18.13 uur | Zenderkerk Huizen

Tijdens tien interactieve bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Aanmelden: alphacursushuizen@gmail.com. 

Donderdag 23 maart

Spreekuur Leerwerkloket

10.00 uur | Bibliotheek Huizen 

Heb je vragen over o.a. omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten kom dan langs bij het spreekuur van het Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek. Elke donderdag van 10.00 - 13.00 uur.

Lezing 2 'Permacultuur'

19.30 uur | De Engel-Vrijzinnig
Huizen

Albert Hoogenkamp neemt ons mee in de basisprincipes van de 'Permacultuur'. Daarmee kun je jouw (moes)tuin op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier productief maken.

Lezing 

20.00 uur | Haven 5 Huizen

Rudolf Grob is een gids met 45 jaar ervaring op het gebied van het ontkiemen van 'sprouts'. Tijdens deze lezing deelt hij zijn praktijkervaring en laat hij je zien hoe je het zelf in je eigen keuken kan doen. Aanmelden via info@haven5.nl.