De medewerkers van het Rode Kruis werden op het podium gevraagd waar zij werden toegesproken en een afscheidstaart kregen aangeboden door de asielzoekers.
De medewerkers van het Rode Kruis werden op het podium gevraagd waar zij werden toegesproken en een afscheidstaart kregen aangeboden door de asielzoekers. Foto:Stichting Kunst en Cultuur Huizen

Emotioneel afscheid Rode Kruis op asielboot: ‘Jullie hebben meer gedaan dan van jullie gevraagd werd’

Mensen

Huizen - Bewoner Yaya van de asielzoekersboot MS Fortuna bedankte afgelopen zaterdag de Rode Kruis medewerkers voor hun inzet en medeleven voor de asielzoekers.

Dit weekend is op feestelijke wijze afscheid genomen van het Rode Kruis-team op het riviercruiseschip in de Huizer werkhaven. Het was een feest met donker randje.

Afscheid
“Jullie hebben veel werk verricht en vaak meer voor ons gedaan dan strikt genomen van jullie kon worden verwacht. Daar zijn we dankbaar voor”, sprak Yaya tijdens zijn toespraak uit. Er volgde een groot applaus vanuit de zaal.

Rode Kruis
Rode Kruis locatiecoördinator Chantal was ook nog aan het woord. Zij betreurt het vertrek van het Rode Kruis op de boot, nu het COA de leiding geheel overneemt.

“Jullie houden altijd een plekje in ons hart, dat meen ik echt”, zei Chantal. Zij prees de bewoners van de hotelboot ook voor hun gedrag.

Zo is er geen enkele klacht binnengekomen. Dit kon via een speciaal telefoonnummer dat is ingesteld vanaf het moment dat het schip in de Huizer haven ligt.

Toch ook feest
Na de speeches en het diner werd in de captains lounge geluisterd naar live muziek. Vrijwilliger Nol van Bennekom had de band Iris & Friends gevraagd gratis te komen optreden.

Tot slot werden alle Rode Kruismedewerkers op het podium gevraagd om te worden toegesproken. De asielzoekers hadden een speciale grote taart laten maken, die onder applaus werd aangesneden.


De asielzoekers hadden een speciale grote taart laten maken, die onder applaus werd aangesneden. 

Foto: Stichting Kunst en Cultuur Huizen