Duo Route Soleil met Maaike Kitselaar en Jaap Somsen.
Duo Route Soleil met Maaike Kitselaar en Jaap Somsen. Foto: PR aangeleverd

Franse chansons en Zuid-Amerikaanse ballades klinken tijdens Kunstcafé

Algemeen

HUIZEN - Kunstcafé Huizen biedt ditmaal het podium aan voor de vertelkunstenaar Marijke Broekhuijsen en aan het duo Route Soleil, bestaande uit de zangeres Maaike Kitselaar en de accordeonist/pianist Jaap Somsen.

Woensdag 29 maart om 20.00 uur begint het Kunstcafé. De aftrap vindt traditiegetrouw plaats in theater De Boerderij aan Hellingstraat 9.

Vertelvoorstelling
De vertelvoorstelling ‘Hoe eerlijk gaat het hier?’ of ‘Het verdriet van Aias’ heeft Marijke gemaakt met Sofokles, Homeros en Woodruff als inspiratiebronnen.

Het verhaal speelt zich af aan het eind van een uitputtende oorlog en het publiek hoort de zoektocht naar die vraag uit de mond van de betrokken personages. Die hebben natuurlijk zo hun eigen visie op de vraag en de ‘oplossing’. Een spannende tocht voor de personen in het verhaal en voor de luisteraars.

Duo Route Soleil
Muziek in mediterrane sferen, dat is wat duo Route Soleil brengt. Accordeonist en pianist Jaap Somsen en zangeres Maaike Kitslaar vormen samen dit duo dat bekende Franse chansons de temperatuur op aangename wijze doet stijgen.

De poëtische teksten van de chansons klinken zo nu en dan in een vertaling van Maaike. Naast chansons brengt het duo ook tango’s en Zuid-Amerikaanse ballades ten gehore.

Aanmelden
Het Kunstcafé is gratis toegankelijk, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage in de kosten van de avond gevraagd. Zaal open vanaf 19.30 uur. De Stichting Kunst en Cultuur vindt wil graag dat bezoekers zich tevoren aanmelden via e-mail kunstencultuurhuizen@gmail.com of via de app 06-29013206 om teleurstelling te voorkomen. 


Marijke Broekhuijsen - Foto: PR aangeleverd