Afbeelding
Foto: shutterstock

Kennismaking met Nordic Walking

Sport

HUIZEN - Atletiek Vereniging Zuidwal biedt een nieuwe clinic Nordic Walking aan. Onder professionele begeleiding wordt gewerkt aan conditie en gezondheid. De groepsles gaat maandagavond 27 maart van start.

De Nordic Walking clinic bij Zuidwal duurt ruim een uur en is bestemd voor beginners en gevorderden. Maandagavond om 19.30 uur liggen de stokken klaar voor de deelnemers.

Gecertificeerd trainer
Onder leiding van een gecertificeerd trainer lopen de deelnemers een traject, vanaf de Atletiekbaan aan de Aristoteleslaan, door de mooie natuur van Huizen en Blaricum. Tijdens de clinic geeft hoofdtrainer Elkie Hogenbirk samen met haar collega-trainers uitleg over de nog vrij nieuwe ‘sociale fitness activiteit’.

Na afloop is er voor iedereen koffie of thee in het clubhuis bij de baan. Kosten zijn 25 euro, inclusief het gebruik van de stokken en koffie of thee.

Nordic Walking
Behalve Nordic Walking (sinds 2005) zijn ook sportief wandelen en hardlopen onderdeel van het loopprogramma van Zuidwal. Er zijn diverse groepen met verschillende inspanningsniveaus.

Na de starterscursus wordt iedere deelnemer ingedeeld in een groep op basis van conditie en mobiliteit. Trainingen vinden tweemaal per week plaats onder leiding van gekwalificeerde trainers.

Aanmelden
AV Zuidwal is een sportieve en sociale vereniging waar iedereen op zijn of haar niveau alle facetten van atletiek en loopsport kan beoefenen. Meer informatie en aanmelden voor de clinic kan via avzuidwal.nl.