Sportadviesgroep buitenspel gezet

HUIZEN Verbijsterde gezichten onder de leden van de Commissie Sociaal Domein dinsdagavond tijdens de behandeling van de evaluatie van de buursportcoachregeling toen wethouder Fleur van der Kleij opeens aankondigde met een andere partner te gaan samenwerken.

De afgelopen vier jaar zijn de taken van de buurtsportcoaches door verschillende partijen uitgevoerd, grotendeels en het meest zichtbaar door de Sportadviesgroep. In haar beantwoording van vragen over de evaluatie kondigde de wethouder aan te gaan samenwerken met SRO. “We zijn verplicht om aan of in te besteden. We hebben tot inbesteding besloten via ons eigen sportbedrijf SRO, dat voorkomt een grote aanbesteding. We doen dit om te bewaken dat we zo veel mogelijk met lokale aanbieders kunnen blijven werken en de werkwijze kunnen continueren.”

Daniëlle van Deutekom van het CDA is verbaasd over deze mededeling. "Ik wist niet eens dat we een eigen sportbedrijf hebben. We hebben een joint venture in SRO Huizen voor exploitatie en beheer van sportaccommodaties. Waarom gaan we bij SRO inbesteden als we het lokaal goed geregeld hebben?” Verschillende commissieleden vragen zich af wat nu precies de rol van SRO gaat zijn en wat het betekent voor de mensen die zich hebben ingezet voor het uitvoeren van de huidige buurtsportcoachregeling.

Lees verder op HuizenExtra.nl