Afbeelding
Foto:

Barbershop Varlik bestaat 5 jaar!

Huizen Eigenaar Adem Varlik is een geboren en getogen Lelystedeling met Turkse roots. Sinds 1 december 2017 is hij met zijn barbershop Varlik gevestigd in Huizen. Het is een echte jongensdroom die is uitgekomen.

Als 12-jarige is Adem begonnen als stagiaire met vegen en koffie en thee schenken in een kapperszaak. Vanaf dat moment droomde hij van een eigen kapperszaak. “Ik heb hard gewerkt en met trots durf ik nu hardop te zeggen dat het is gelukt.” Maar stilzitten doet hij niet. “Ik leer nog elke dag nieuwe dingen bij en zal mijn hele leven blijven leren.”

Oostermeent

Toen Adem in Huizen kwam kijken naar een leegstaand pand, kwam hij voor de eerste keer in Huizen. “Ik kende het helemaal niet. Ik heb mij echt moeten bewijzen.” Dat is inmiddels helemaal gelukt. Adem heeft een kring met vaste klanten en Huizen heeft hij helemaal eigen weten te maken. “Oostermeent is een leuke plek. Al snel kwamen mensen langs. Ze gunden het mij om deze plek te hebben. Ze zeiden dan vaak: 'Een jonge jongen en nu al een eigen zaak, wat goed!' en dat deed me heel goed.”

Jubileum

Inmidels is de barbershop al vijf jaar gevestigd aan de Oostkade in Huizen. “Ik ben elke dag nog dankbaar en superenthousiast over de zaak. Want we hebben veel tegenslagen gehad.” Zo was de pandemie ook voor Adem een zware periode. “Wegens corona moesten we natuurlijk dicht en dat heeft ons behoorlijk geraakt.” Toch blijft hij positief, want: “Na regen komt altijd zonneschijn!”

Barbershop Varlik

Barbershop Varlik is geen gewone kapperszaal. “Een knipbeurt is bij ons een belevenis voor de mannen, op oosterse wijze.” Zo kan er naast een knipbeurt ook worden gekozen voor oren branden, wenkbrauwen bijwerken, gezichtshaar harsen en gezichtsmaskers. En eigenlijk alles wat met baardverzorging te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan nat scheren, zoals mannen gewend zijn van vroeger. Ook zijn er vele haar- en baardproducten te koop. “We vinden het belangrijk om een barbershop te zijn waar mensen zich thuisvoelen.” Ook in de prijzen hebben ze dit meegenomen, want: “Goed en mooi resultaat hoeft niet altijd duur te zijn. Onze barbershop hanteert niet de hoogste prijzen. Ons doel is dat iedereen binnen kan komen stappen. Kom dus gerust langs bij ons in de zaak.”

Barbershop Varlik is ook te volgen op social media. Instagram: Barbershopvarlik, Facebook: Barbershopvarlik.