Afbeelding
Foto: R.U. Kleering van Beerenbergh

Meevaren op provincieboot NH tijdens Canal Parade Amsterdam 2023

Algemeen

REGIO - Vanuit de provincie Noord-Holland vaart er een boot mee tijdens de Canal Parade Amsterdam op 5 augustus. Inwoners van Noord-Holland van de LGBTQIA+ gemeenschap kunnen zich hiervoor aanmelden.

Aanmelden kan tot 1 juni door een verhaal te delen over iemand bij wie zij zich veilig, inclusief, gelijkwaardig en geliefd voelen. Het verhaal mag gaan over een groot, of juist heel klein moment zijn. Wel moet het over de deelnemer zelf gaan en over wat diegene die ze nomineren hierin betekend heeft.

Na de sluitingsdatum worden de deelnemers geselecteerd die samen met de persoon uit hun verhaal worden uitgenodigd om mee te varen op de boot ‘Let’s Embrace’. De boot wordt gedeeld met de provincie Gelderland. 

Regenboogprovincie
Noord-Holland is een regenboogprovincie, dat betekent dat de provincie zich actief inzet voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van mensen uit de LGBTQIA+ gemeenschap. Door deel te nemen aan de Canal Parade van Pride Amsterdam wil de provincie zichtbaarheid en acceptatie van LGBTQIA+’ers verbeteren.

Aanmelden kan via deze link.