Afbeelding
Foto: Frans R. Bianchi

Bloembollentoer voor Oekraïners

Algemeen

HUIZEN - Met de opbrengst van de Rotary fietsestafette van medio april, is er een toer langs de bloembollen georganiseerd voor de Oekraïense vluchtelingen die verblijven in het hotel in Huizen. “We hebben met 85 Oekraïners en taalmaatjes als begeleiders een prachtige dag gehad.”, aldus Olga Dol.

Olga Dol en Frans Bianchi hadden samen de mooie reis uitgestippeld, met als kers op de taart een bezoek aan de bloemenvelden. “We begonnen in IJmuiden, waar we naar de Zeesluis zijn gegaan en de grote boten hebben bekeken.” Na koffie en appeltaart, werd de toer weer vervolgd.

(De tekst gaat verder onder de foto’s.)


Bloemenvelden en pannenkoeken
Op het Land van Fluwel konden de kinderen spelen in een prachtige grote speeltuin. Met uitzicht op de tulpen was het tijd voor pannenkoeken. “Daarna gingen we naar de tulpen velden. De mensen gingen steeds maar weer foto’s maken, het kon niet op.”

De groep had ontzettend geluk met het weer en blikt terug op een geslaagde toer. “Al met al een prachtige dag die mogelijk is gemaakt door Rotaryclub Huizen, Rotaryclub Gooimeer, het Westland familie fonds en de gemeente. Met een bus zijn de vermoeide maar zeer dankbare bewoners weer huis gebracht in het Hotel.”