Afbeelding
Foto’s: Margot Brakel Fotografie

Klimaatlessen op de Kinderboerderij

Natuur en Milieu

HUIZEN - Groep 8 van Basisschool De Parel waren afgelopen maandag op kinderboerderij De Warande voor een klimaatles van Stichting Omgevingseducatie. Wethouder Bert Rebel was bij de les aanwezig.

Alle groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Huizen zijn uitgenodigd voor een klimaatles. Tijdens de les krijgen kinderen van alles te horen en te zien, maar gaan ze vooral zelf onderzoeken hoe we om kunnen gaan met de veranderingen in het klimaat. De focus ligt op het voorkomen van wateroverlast in de winter en hittestress in de zomer.

(De tekst gaat verder onder de foto’s.)

Zoals op de foto’s hierboven is te zien, zorgde wethouder Rebel voor een grote regenbui. De klimaatwatertafel overstroomde en de wijk moest het begeven. Aan de kinderen opodracht om dit op te lossen. Dit deden ze door tegels te vervangen door groen, waterdoorlatende bestrating aan te leggen en door groene daken te maken.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

De leerlingen hebben ook verschillende oppervlaktetemperaturen gemeten. Ook al scheen de zon niet fel, het plein was toch al enkele graden warmer.

Klimaat in Huizen
In Huizen worden al maatregelen genomen om met de veranderingen in het klimaat om te gaan. Een voorbeeld zijn de slotgraven en waterspeelplaats in  het Stadspark en in het Bad Vilbelpark. Hierdoor is er plek gemaakt waar regenwater naartoe kan stromen, waardoor wateroverlast kan worden voorkomen.

De kinderen gaan op school nog ideeën bedenken voor hun eigen buurt of schoolplein zodat er minder overlast is van regenwater en van hitte in de zomer.