Afbeelding
Foto: Arie de Boer

Expositie Huizer Museum: ‘Grepen uit een collectie’

Algemeen

HUIZEN - Het Huizer Museum opent op vrijdag 12 mei de tentoonstelling Grepen uit een collectie. Een collectie van serviezen en sieraardewerk van Potterie de Driehoek verzameld door familie De Hilster.

De tentoonstelling is te bewonderen van 13 mei tot en met 2 september 2023 in het Huizer Museum, Achterbaan 82 te Huizen. Openingstijden zijn van donderdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. 

Ter ere van het huwelijk
Na hun huwelijk, ruim 50 jaar geleden, is met de eerste aankoop deze unieke verzameling gestart. De familie De Hilster kocht in model Utrecht, een donkerbruin/whisky servies.

Inmiddels is de verzameling uitgegroeid tot een collectie die bijna helemaal compleet is met alle modellen die Aardewerkfabriek HaHo in Huizen in opdracht van Potterie de Driehoek heeft geproduceerd. Het is niet alleen maar sieraardewerk. De familie gebruikt een deel van deze serviezen dagelijks. 

Tentoonstelling
De titel van de tentoonstelling, Grepen uit een collectie, is niet voor niets. Familie De Hilster heeft ongeveer 5000 objecten van Potterie de Driehoek in haar bezit. Daarvan is slechts een greep in deze tentoonstelling te zien. Het Huizer Museum laat daarnaast ook een kleine selectie uit de eigen collectie zien, dit deel komt niet van de Driehoek.

Verzamelaars opgelet
Naast de tentoonstelling wordt er ook een bijzondere museumshop geopend. Er wordt los serviesgoed uit de collectie van familie De Hilster in het Huizer Museum te koop. Alle opbrengsten hiervan gaan rechtstreeks naar het Huizer Museum.