Kitty met Chupa.
Kitty met Chupa. Foto: Bob Awick

Kauw heeft verbrijzelde schouder door kogel luchtdrukwapen: wie heeft het dier beschoten?

Buurt & wijk

Toen Kitty Lebbink haar honden een paar weken geleden uitliet in het Bad Vilbelpark, viel haar oog op een kauw. De rechtervleugel van het dier hing op de grond. Ze nam het mee naar de dierenarts. Wat bleek: er zit een kogel in zijn schouder en het dier zal waarschijnlijk nooit meer kunnen vliegen.

“Als ik in het park loop met mijn honden, zie ik altijd van alles. Twee weken geleden zag ik iets  verderop een gewonde vogel op de grond zitten”, blikt Kitty terug. “Ik zag dat hij niet kon vliegen, zijn rechtervleugel hing op de grond. Ik wist meteen dat het dier het niet zou redden in de natuur.” 

Kitty besloot het diertje met haar honden voorzichtig op te jagen richting haar voortuin. “De kauw was verder heel actief, dus het was een lastige klus. Ik kreeg het gelukkig voor elkaar.” Ze voerde het dier twee weken lang dagelijks. 

Na een week voeren kwam de vogel ‘s morgens al aanrennen om te eten als hij Kitty zag. Na het maaltje kroop hij onder de beukenhaag en hipte hij ‘s avonds via de takken naar boven om daar te slapen. Al..