Links Addy Rouwenhorst, rechts Erik de Zwart.
Links Addy Rouwenhorst, rechts Erik de Zwart. Foto: Bob Awick

Eerste editie van Larense Batten Rally groot succes

Algemeen

HUIZEN - De eerste editie van de Larense Batten Rally vond afgelopen zaterdag plaats. Rond 08.30 uur verzamelden zo’n deelnemende 50 auto’s op de kleine Brink. De ontvangst en inschrijving vonden plaats in het Brinkhuis. De finish was bij de Krachtcentrale in Huizen.

Na een warm welkomstwoord door Erik de Zwart en burgemeester Mol, mocht de 14-jarige Rocco samen met de burgemeester het startsein geven en de auto’s ‘afvlaggen’.

De route liep via Blaricum en Huizen richting de polder, om vervolgens in het Postillion Hotel Amersfoort aan het Veluwemeer te lunchen. 

Champagne en bonbons
Na de lunch werden alle deelnemers getrakteerd op Pleun’s Regenboogijsje, welke aangeboden werd door stichting Ankie Hak. Van ieder verkocht regenboogijsje wordt € 0.50 aan stichting Beat Batten gedoneerd voor het financieren van onderzoek naar de ziekte van Batten.

Iets eerder dan verwacht kwamen de eerste auto’s al rond 15.00 uur aan bij het eindpunt, de Krachtcentrale in Huizen. Daar werden de deelnemers ontvangen met champagne en bonbons, mogelijk gemaakt door Coco en Sebas.

Veiling
In de veiling werden fantastische items aangeboden, een wijnreis naar het landgoed van Sting, een tramrit met de partytram mét een unieke wijnproeverij, een wedstrijd Ajax – Utrecht voor volgend seizoen in een skybox én nog veel meer unieke items.

Er werd tijdens deze gehele rally een bedrag van €61.820,= ingezameld. Stichting Beat Batten spreekt van een groot succes en maakt zich op voor het organiseren van de tweede editie. 

Doneren is nog steeds mogelijk maar ook nog steeds nodig om hoopgevend onderzoek te financieren: beatbatten.nl/doneer.

Foto: Bob Awick