Afbeelding
Foto: Rotary

Rotary Clubs Huizen houden open clubavonden

Maatschappelijk

HUIZEN - Tijdens de Week van de Open Club-bijeenkomsten organiseren de twee Rotary Clubs in Huizen clubavonden om belangstellenden kennis te laten maken met Rotary. De open clubavonden zijn op 18, 25 en 27 maart.

Rotary Club Huizen Gooimeer en Rotary Club Huizen zijn beiden actief voor goede doelen in Huizen en daarbuiten. “De lijfspreuk van Rotary is ‘Service above Self’, oftewel ‘Dienstbaarheid boven eigenbelang’ door inzet voor de samenleving”, leggen ze uit.

Rotary Huizen Gooimeer
De open clubavond van Rotary Huizen Gooimeer is op woensdagavond 27 maart in restaurant Aan de Kade, Zomerkade 176.  Tijdens de avond worden er drie projecten van de club gepresenteerd.

-         Janny Bakker, bestuursvoorzitter Movisie en Eerste Kamerlid, vertelt over het eerste Natuurfestival Huizen op 7 september.
-         Gert-Jan van Dommelen, oprichter van EndPlasticSoup en Klimaatburgemeester van Huizen, presenteert het initiatief van Rotary om wereldwijd het plastic vervuilingsprobleem op te lossen, nu al in 48 landen.
-         Voorzitter en dierenarts Teun van der Wende vertelt over de aankomende Kunstveiling met opbrengst voor het goede doel van clublid en oogarts Marjolein Ronday voor een nieuwe oogkliniek in Kenia.

Belangstellenden zijn welkom vanaf 18.15 uur. Optioneel kan er vanaf 18.45 uur worden deelgenomen aan het diner. De presentaties zijn van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via rotarygooimeer@gmail.com, bij Lisette Otto (06 1295 2422), (06 5341 9071) of Gert-Jan van Dommelen (06 5322 7713).

Rotary Club Huizen
Rotary Club Huizen heeft haar open clubavonden op de maandagen 18 en 25 maart in restaurant Laguna, Mastspoor 1D in het Nautisch kwartier van Huizen.

-         Op maandag 18 maart is voormalig Shell directeur Duitsland Piet Koeleman gastspreker en zal een presentatie houden over de energietransitie.
-         Op 25 maart is voormalig topschaatsrijdster Alie Boorsma gastspreker en houdt een presentatie over haar sportcarrière en haar olympische ervaringen.

De borrel is vanaf 18.30 uur, het diner vanaf 19.00 uur en om 20.00 uur krijgt de spreker van de avond het woord. Aanmelden kan via rchuizen@gmail.com of bij Niels Rietveld (06 52523568).

Ga voor meer informatie naar www.rotary.nl/huizengooimeer en www.rotary.nl/huizennh.