Kluun sprak op Huizermaat over pubers.
Kluun sprak op Huizermaat over pubers. Foto: Bob Awick

Schrijver Kluun spreekt op Huizermaat over pubers

Algemeen

HUIZEN - De Nederlandse schrijver Kluun sprak afgelopen woensdag in een volle aula van Huizermaat met ouders over pubers, “de meest roekeloze, onzekere en redeloze wezens die er zijn”, volgens Kluun.

“De avond was er één van humor en herkenning”, reageert de school. Kluun deelde zijn inzichten over het omgaan met pubers vanuit zijn eigen ervaring en die van vele anderen. De persoonlijke anekdotes leverden regelmatig lachsalvo’s in de zaal op.

Niet alleen wanneer hij het gedrag van de pubers belichtte maar ook wanneer hij het gedrag van ouders onder de loep nam. Want ben je een ‘de neushoorn-ouder’, ‘de buideldier-ouder’, een ‘struisvogel-ouder’ of een ‘volwassen ouder’?

Hij bevestigde dat het ouderschap vol uitdagingen kan zijn en dat de puberteit een turbulente fase van ontwikkeling is en waar je als ouder alle vertrouwen in een goede afloop mag hebben. “Want,” concludeerde Kluun, “je houdt van ze, precies zoals ze zijn. En uiteindelijk komt alles goed.”

Na afloop van de avond nam Kluun uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met ouders of, voor wie dat wilde, zijn boek ‘Help, ik heb een puber’ te signeren. “Een succesvolle thema-avond op Huizermaat”, concludeert de school.