Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar.nl is de online verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor meer informatie. 

Nieuw op Huizenvoorelkaar: 

Heb jij een hond? Femke wandelt graag mee!

Femke is een lieve en spontane jongedame die dol is op honden. Ze woont begeleid bij Sherpa in de woonwijk Eemeroord in Baarn. Vrijdag is haar vrije dag en zou ze graag samen met iemand de hond uitlaten. Woon jij in de omgeving van Baarn en wil jij mooie wandelingen maken met jouw hond en Femke? Amber van Sherpa brengt je graag met Femke in contact.

Voorlezer VoorleesExpress

Bibliotheek Gooi+ organiseert het project VoorleesExpress, waarin gewerkt wordt aan het verminderen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Als voorlezer lees je 20 keer voor bij een gezin met een taalachterstand. Dit doe je op een vaste dag, een uur lang. Door interactief voor te lezen prikkel je de taalontwikkeling van de kinderen en bovenal het plezier in lezen. Ook zorg je ervoor dat ouders actief gaan bijdragen aan de verrijking van de taalomgeving van hun kind. Houd jij van lezen en wil jij een kind helpen te groeien in woordenschat?  Laat Annita van Bibliotheek Gooi+ weten dat je interesse hebt.

Kamer gezocht met aandacht

Kamers met Aandacht is een non-profitorganisatie die jongeren uit de jeugdzorg koppelt aan particulieren die een kamer verhuren. Heb jij een kamer over die je graag zou willen verhuren aan een jongere die zijn/haar leven op orde heeft, maar nog onvoldoende vangnet heeft om helemaal zelfstandig te wonen? Fijn als jij contact met me opneemt! Wil je meer informatie of je je aanmelden als verhuurder? Neem dan contact op met Lisa van Kamers met Aandacht regio Gooi- en Vechtstreek.

Koffie ronde

In Voor Anker is op zaterdagochtend en -avond en zondagochtend een koffiemoment. Als vrijwilliger verblijd je de bewoners met een kop koffie of thee in hun appartement. Je maakt een klein praatje en geeft hun aandacht. Het is superleuk werk. Laat Jeannette van Amaris Voor Anker weten dat je de bewoners een leuk koffiemoment wilt bezorgen.