Afbeelding
Foto:

Een half jaar Huizer fotograaf Jos van den Berg

In het Huizer Museum exposeert de Huizer fotograaf Jos van den Berg tot augustus zijn foto’s van Huizen en omstreken. Het werk toont de schoonheid van onze omgeving, bekeken door de lens van de camera op bijzondere momenten.

Met de expositie trapt het Huizer Museum een nieuwe serie af van lokale kunstenaars en makers die langs de wanden van de trappen in het museum eigen werk kunnen laten zien. Elk half jaar wisselt de expositie en maakt het museum ruimte voor kunst van eigen bodem. “We geven daarmee een podium aan alle kunstenaars en makers die zichzelf willen tonen aan de Huizers en de bezoekers. Het is een, vind ik, maatschappelijke taak van het museum om niet alleen ruimte te bieden aan de topstukken van topkunstenaars uit het verleden, maar ook aan hedendaagse en toekomstige kunstenaars. Een belangrijk criterium is wel dat het werk moet terugslaan op Huizen en het Gooi”, zo licht Christian Pfeiffer van het museum toe.

Te beginnen dus met Jos van den Berg. Hij woont in Huizen en heeft de afgelopen jaren zijn passie voor fotografie tot uiting gebracht door de pracht van zijn woonplaats en omliggende natuur vast te leggen. Zijn werk reflecteert zijn streven om de momenten van verwondering en schoonheid die hij zag tijdens zijn tochten door het landschap rond Huizen met ons te delen. Hij fotografeert fulltime en dit is zijn tweede expositie in korte tijd die hij vormgeeft rond zijn werk. De beelden in het Huizer Museum laten Huizen en het Gooi zien op momenten dat het licht op zijn mooist is, van bijzondere zonsondergangen tot nachtfotografie en adembenemende close-ups van de planten op de heide.

“Mijn grootste ontdekking van de afgelopen jaren is hoe dicht bij huis, hier in het Gooi, deze verwondering voor het oprapen ligt”, zegt Jos over zijn werk. In het museum heeft hij bij zijn werken zijn eigen gedachten en reflecties weergegeven die aan de basis stonden van zijn beelden. Jos nodigt de kijker uit om onze omgeving en haar natuur met nieuwe ogen te bekijken en om zich te laten meevoeren door verwondering.

De expositie werd anderhalve week in klein gezelschap geopend en loopt de hele zomer door in het Huizer Museum. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen: het Huizer Museum is open van dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Meer informatie over Jos is te vinden op www.josvandenberg.com.