College De Brink in Laren.
College De Brink in Laren. Archieffoto: Bob Awick

Agora-onderwijs niet van start na de zomer in het Gooi, initiatiefnemers verkennen eventuele alternatieven

Onderwijs & Wetenschap

Het ziet ernaar uit dat het nieuwe Agora-onderwijs niet van start gaat in het Gooi na de zomer. De schoolbesturen van Gooise Scholen Federatie (GSF) en Talent Primair (TP) hebben onlangs laten weten dat zij zich richten op een mogelijke start in schooljaar 2025/2026.

Een groep ouders nam vorig jaar het initiatief om Agora-onderwijs naar het Gooi te halen, waaronder Sabrina Sala uit Huizen. Allen hebben een kind dat niet goed aansluit in het reguliere onderwijs. Agora biedt een op maat gemaakte onderwijservaring en past zich aan het kind aan in plaats van andersom.

De initiatiefnemers kwamen in contact met de groep ‘Onderwijs in het Gooi’, waar René Karman, directeur van College De Brink, ook deel van uitmaakt. Het balletje ging rollen en de GSF sloot zich aan bij de plannen. 

In februari sloot ook Talent Primair aan bij de Agora-plannen. Deze onderwijsorganisatie heeft 22 basisscholen in verschillende plaatsen in de regio. Het is de bedoeling dat het voortgezet onderwijs onderdak krijgt in Colleg..