Bram Schröder begon als jongste raadslid en was dat na tien jaar nog steeds.
Bram Schröder begon als jongste raadslid en was dat na tien jaar nog steeds. Foto: Bob Awick

Afscheid van politicus Bram Schröder: ‘Scherp op de inhoud, zacht op de relatie’

Politiek

Tijdens zijn afscheid is Bram Schröder (30) overladen met mooie woorden en cadeaus. Dat de D66-fractievoorzitter zal worden gemist, is onweerlegbaar. Het jongste raadslid stopt na tien jaar met de Huizer politiek, niet omdat hij er klaar mee is, maar omdat hij samen met zijn partner gaat verhuizen naar Amersfoort.

Zelf staat hij er nuchter in, maar hij waardeert de woorden van zijn collega’s wel. “Ik doe mijn werk, maar je hebt wel tien jaar lang met elkaar samengewerkt. Ik heb altijd mijn best gedaan om de beste oplossingen te bedenken voor Huizen en niet per se voor D66. Dat was ook wel echt terug te horen in de waardering die ik nu kreeg.”

In de raadsvergadering van 21 maart is ruim de tijd genomen voor Schröders vertrek. Als eerste nam burgemeester Niek Meijer het woord. “Je bent een prettig mens. Eerlijk, integer en rustig. Heel veel dank voor wat jij voor de Huizer samenleving hebt gedaan” De burgemeester was niet de enige die zijn zegje mocht doen. Ook Erwin Ormel van de VVD kwam aan het woord. “Ik wil geen dramaqueen uithangen, maar jouw ve..