Wethouder Rebel, Antal van Kolck, Klaas Schipper en Jurre van Mill van Visser Kaas.
Wethouder Rebel, Antal van Kolck, Klaas Schipper en Jurre van Mill van Visser Kaas. Foto: Bob Awick

Leerlingen Dr. Maria Montessorischool reizen door de tijd in bibliotheek en kraken code van oude koffer

Onderwijs & Wetenschap

In de bibliotheek waren gisterochtend leerlingen van groep 7/8 van de Dr. Maria Montessorischool te gast. Zij gingen samen met Sola, een meisje uit 1880, op tijdreis en kraakten door middel van een opdrachtcircuit de code van een oude koffer. Wat daar in zat, was echt iets van deze tijd. 

Het circuit is onderdeel van het energie-educatieprogramma Kompas op Groen van HuizenDuurzaam en is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8. Dit schoolprogramma hoort bij de expositie en kan door jong en oud tot 31 mei bezocht worden op de begane grond van bibliotheek Gooi+.

De expositie bestaat uit acht op maat gemaakte gekleurde huisjes, die de verschillende energiebronnen in Huizen door de jaren heen weergeeft in tekst en foto’s. Er zijn foto’s van het vroegere Huizen te zien, met uitleg hoe toen werd geleefd met turf, steenkool en gas en de energietransitie van fossiele energie naar duurzame energie nu. Het bovengedeelte geeft informatie voor volwassenen, het onderste gedeelte is voor kinderen, waarin ze met Sola meereizen do..