Afbeelding
Foto: Inter Visual Studio

Huizense veroordeeld tot jeugddetentie en jeugd-tbs voor onder meer straatroven in Bussum en Hilversum

Politie & Justitie

De rechtbank in Lelystad heeft een 19-jarige vrouw uit Huizen acht maanden jeugddetentie en een PIJ maatregel - jeugd-tbs - opgelegd. De rechtbank acht bewezen dat de vrouw drie straatroven heeft gepleegd in Bussum en Hilversum, tevens een medebewoonster in de jeugdgevangenis de Hunnerberg heeft mishandeld en dat zij een vriendin in haar schouder heeft gestoken met een schaar tijdens een ruzie. 

De bedreiging die de Huizense zou hebben geuit tegen de vriendin: “Ik gooi je van dat kankerbalkon”, acht de rechtbank niet bewezen. De Huizense heeft dit ontkend. De rechtbank gelooft dat zij oprecht is geweest in haar verklaringen en haar verantwoordelijkheid heeft genomen voor de zes andere gepleegde feiten. Om die reden hecht zij waarde aan de ontkenning van de Huizense. 

De onvoorwaardelijke PIJ maatregel legt de rechtbank op ondanks het verzoek van de verdediging om de Huizense vanuit huis therapie en begeleiding te geven. Tijdens de zitting liet zij weten hier toe bereid te zijn en er naar uit keek om aan zichzelf te werken: “Ik wil schoon schip maken en laten zien wat ik kan.”