Burgemeester en wethouder in actie op het nieuwe hockeyveld.
Burgemeester en wethouder in actie op het nieuwe hockeyveld. Foto: Bob Awick

Vervolg pagina 1

Onderhoud

Daarnaast was er groot achterstallig onderhoud bij de hockeyclub. Er werd een nieuw, gedreven bestuur gevormd en de gemeente om een lening gevraagd. Het college stemde unaniem in met de lening van 130.000 euro en twee van de drie velden zouden door de gemeente worden vervangen. Tijdens de afgelopen winterstop zijn de werkzaamheden aan de velden uitgevoerd.

Het feestweekend ging vrijdagavond van start met een après-skifeest, dat in aanloop naar het feest snel uitverkocht was. “Het was een traditioneel hockeyfeest voor 18+ in het thema 'Après-ski' om het einde van de winter te vieren. Iedereen kwam verkleed, met snorren, fout gekleurde pakken en er werd muziek in het thema gedraaid.” Zaterdag was het familiedag waarbij iedereen welkom was. Er stonden foodtrucks, voor kinderen waren er allerlei activiteiten georganiseerd en de velden werden officieel geopend. 

Een dweilorkest zorgde voor muziek, waarna voorzitter Lisette Havermans iedereen welkom heette en haar dank naar de gemeente uitsprak. Burgemeester Niek Meijer nam daarna kort het woord en bracht een toost uit. Wethouder Fleur van der Kleij maakte een openingspass waarmee ze veld 2 officieel opende. "Daarna vroeg de burgemeester ook om een hockeystick. Het stond niet in de planning en we hadden het niet verwacht, maar wellicht wilde hij zijn hockeyskills laten zien. Hij ging op de doelman af en scoorde”, lacht Marco. "Aansluitend was er een loterij met enorm veel prijzen, beschikbaar gesteld door lokale ondernemers. Met de opbrengst willen we de club verder financieel gezond maken, zodat we onze eigen broek kunnen ophouden.”

Het feestweekend werd zondag afgesloten met de Super Sunday, "Voor onze jeugdleden was er in de ochtend een clinic, gegeven door Heren 1. Dit team speelde ‘s middags een wedstrijd, evenals Dames 1. Beide teams hebben gewonnen.” Marco kijkt terug op een geslaagd weekend. "De evenementencommissie heeft kneiterhard gewerkt en het weekend heeft onze verwachtingen overtroffen. Leuk is ook dat er een aantal nieuwe aanmeldingen uit voort zijn gekomen. We gaan ons nu richten op het actief werven van nieuwe leden en het optimaliseren van onze accommodatie. Verder zijn we sinds begin april bezig met een pilot waarin we de horeca willen professionaliseren. Hierbij werken we samen met een lokale cateraar. In juni gaan we het evalueren.”

Vertier voor jong en oud tijdens het feestweekend. Foto: aangeleverd
Afbeelding
Scoren onder toeziend oog van de burgemeester. Foto: Bob Awick