Afbeelding
Foto: Bob Awick

Themacafé met lezing Alfred Edelstein in bibliotheek

Historie

HUIZEN - Bibliotheek Huizen organiseert woensdag 3 april van 10.00 tot 12.00 uur een Themacafé. Tijdens deze lezing onderzoekt Alfred Edelstein wat de invloed is van documentaires uit de Joodse EO-Programmering aan de hand van twee voorbeelden. De entree is gratis.

Een eerste voorbeeld is de documentaire ‘Het raadsel van Femma’ uit 2020, die onder andere laat zien waar volgzaamheid van een samenleving toe kan leiden. Tweede is de recent uitgezonden documentaire ‘Gaat dit over ons? Herdenken in Nederland Polderland’. 

Deze film behandelt de ingewikkelde geschiedenis van de herdenking en hoe de Nederlandse overheid de regie daarvan naar zich toe trok. Alfred Edelstein laat fragmenten zien en zal vertellen over de impact van de afzonderlijke documentaires. Vanzelfsprekend is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Verslaggever
Alfred Edelstein (1957) studeerde aan de School voor Journalistiek. Hij werkte jarenlang als verslaggever en is eindredacteur van de Joodse Programmering van de EO, de voormalige Joodse Omroep. Enkele van zijn documentaires: ‘De excessen van Rawagedeh’ (1995), ‘Echo’s van een oorlog’ (2016) en ‘De Joden en de Oranjes (2020)’.