De Dazz'ling Diva's uit Bussum treden 2 juni op in Blaricum.
De Dazz'ling Diva's uit Bussum treden 2 juni op in Blaricum.

donderdag 29 mei

Muziek op de Meent XXL

Op Hemelvaartsdag is er een extra lange aflevering van het maandelijkse Muziek op de Meent. Vanaf 17.00 uur is er de hele avond muziek en dans op de Blaricummermeent. De bands The Mixx en The Dirt Road Music Band verzorgen de muziek en Rosana's Dansstudio zal spetterende optredens verzorgen.

6-kamp KPJ Eemnes

De KPJ Eemnes houdt de derde editie van de 6-kamp, een dag met veel sportiviteit en gezelligheid. 18 teams (6-8 personen) kunnen zich tot 26 mei via 6kamp@kpjeemnes opgeven om te strijden voor de eerste prijs. Aansluitend is er een feest in de tent. IJsclub 'De Vaart' Eemnes. www.facebook.com/zeskamp.kpjeemnes.

vrijdag 30 mei

Erfgooiersdag

Het Hart van Huizen staat 30 mei tussen 11.00 en 21.00 uur in het teken van de Erfgooiersdag. Bezoekers krijgen dit jaar vooral het échte Huizen te zien. Op deze dag wordt teruggegrepen naar de geschiedenis van de Erfgooiers. Door het hele centrum zijn oude ambachten en tractoren te bewonderen en kinderen kunnen zich vermaken met oud-Hollandse spelletjes. Meer op pagina 5 van deze krant.

Oefeninterland onder 15

Op Sportpark Wolfskamer in Huizen speelt het Nederlands dameselftal onder 15 de interland tegen Engeland. De aftrap is om 13.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via oranjeinterland@hsvdezuidvogels.nl. Een tribunekaartje kost € 3,-, een staanplaats € 2,-. Met meer dan tien personen de wedstrijd bezoeken kost € 1,- per persoon.

Concert

In de Nieuwe Kerk in Huizen wordt 30 mei het concert van 'Frankrijk naar Rusland' gegeven. Luisteraars worden meegenomen op een muzikale reis waar hoofdzakelijk muziek uit de 19e en 20e eeuw centraal staat. Het concert is de eerste van een reeks van drie. 20.00 uur. Gratis toegang, een bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld.

vrijdag 30 en zaterdag 31 mei

Buiten Leven Fair

Rondom de 300 jaar oude boerderij de Blommenhoeve in Eemnes vindt voor de 14e keer een Buiten Leven Fair plaats. Een markt waar onder andere gerestylede meubeltjes, unieke dekens, tuinaccessoires en kunst te koop zijn. Ook is er genoeg eten, zoals versgerookte zalm, biologisch brood en zelfgemaakte taarten. Kinderen kunnen zich laten schminken of cupcakes versieren. Op het terras is een goed glas wijn te verkrijgen. Vrijdag: 14.00 tot 21.00 uur. Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur. Entree: € 3,-. Kinderen tot 12 hebben gratis entree.

zaterdag 31 mei

Kringloopwinkel

De kringloopwinkel van Stichting Servitas heeft een groot assortiment aan meubels, huishoudelijke artikelen en dameskleding. 31 mei is de winkel geopend van 10.00 tot 14.00 uur. De opbrengst van de spullen wordt gebruikt om het vervoer van ouderen en mindervaliden te financieren. Poolvos 2, Huizen.

zondag 1 juni

Koffieconcert Dijksound

Popkoor Dijksound geeft een koffieconcert bij het Openlucht Theater in Eemnes. Het koor brengt popnummers vanaf de jaren 70 tot nu ten gehore en zal niet alleen zingen, maar ook dansen. Aanvang: 12.00 uur. € 6,-.

Windsurf Opstapdag

Surfclub Gooimeer houdt op 1 juni een Windsurf Opstapdag. Er kan kennis gemaakt worden met windsurfen. Instructeurs van de club zijn aanwezig voor begeleiding. Ook kan op deze dag kennis gemaakt worden met de nieuwe rage: 'standup paddle surfing'. Op deze dag kunnen overtollige surfspullen geruild of verkocht worden. Surfclub Gooimeer (Zuiderzee 63). 10.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

maandag 2 juni

Optreden Dazz'ling Diva's

Het Bussumse popkoor Dazz'ling Diva's treedt op in het Vitusgebouw aan de Kerklaan in Blaricum. De vrouwen zingen popnummers van o.a. Pharrell Williams, Daft Punk, Anouk en Toto. Raimond Metting is de dirigent en de diva's worden begeleid door een live band. Het koor zoekt nog nieuwe leden, met name alten en mezzo's. 20.00 uur, gratis toegang.

donderdag 5 juni

Rijbewijskeuring 75+

75-plussers kunnen zich elke eerste donderdag van de maand voor hun rijbewijs laten keuren. Dankzij Versa Welzijn kost dat op deze dag € 30,- i.p.v. € 55,-. De keuring vindt plaats in wijkcentrum 't Vuronger aan de Schoolstraat 6 te Huizen. De verwerking kan 4 maanden in beslag nemen, dus de keuring moet op tijd uitgevoerd worden. Bij het gemeentehuis kan een keuringsformulier opgehaald worden, deze dient volledig ingevuld meegenomen te worden. Geen mogelijkheid om te pinnen. Versa Welzijn, maandag t/m donderdag van 9.00 – 12.30 uur, tel: 528 82 60.

zaterdag 7 juni

Workshop beeldweven

Als onderdeel van de tentoonstelling 'Textiele Impressies, Verhalen aan de Wand' in het Huizer Museum worden workshops gegeven. Tijdens de workshops staat beeldweven centraal, een eeuwenoud ambacht dat vaak in het Gooi werd beoefend. 13.30 tot 15.30 uur. € 5,00 excl. entree museum. info@huizermuseum.nl.

maandag 9 juni

AED Reanimatiecursus

EHBO Vereniging Blaricum biedt de mogelijkheid om op korte termijn een reanimatiecursus te volgen. Het gaat om twee lessen van elk twee uur. De lessen worden gegeven in de ochtend, middag of avond, als er meer dan 6 aanmeldingen zijn. € 19,50, inclusief certificaat en lesmateriaal. ehboblaricum@hotmail.com.

donderdag 12 juni

Laatste Pianobar

Donderdagavond 12 juni vindt de laatste Pianobar plaats. De avond wordt gehouden in Café 8 in Huizen. Tamara Hoekwater en Clous van Mechelen treden op. Hoekwater was zangeres bij Volumia en Van Mechelen is winnaar van de Gouden Notenkraker. De Pianobar begint om 20.30 uur en is gratis.

zaterdag 14 juni

Winterguard The Pride

Winterguard The Pride treedt op 14 juni op tijdens het WK jeugdvoetbal in WC Oostermeent in Huizen.

zondag 15 juni

Gooise Heideloop

De Gooise Heideloop is een nieuwe activiteit voor hardlopers, nordicwalkers en wandelaars. De loop eindigt en begint bij het Sint Janskerkhof, vanaf 10.00 uur. Meer informatie op pagina 7 van deze krant.

Zangworkshop Kinderen

Vocaal ensemble Oase uit Veenendaal geeft tijdens het Korenfestival in Laren een zangworkshop voor kinderen vanaf 8 jaar. Om 11.00 uur begint de workshop met het instuderen van een klassieke koorwerk. Om 14:30 volgt een optreden door de deelnemers met Oase kinderkoor in Sint Jansbasiliek Laren. Deelname gratis, lunch 5 euro. 035 – 621 16 15.

dinsdag 17 tot vrijdag 20 juni

Zwemvierdaagse

Zwembad Sijsjesberg organiseert de 41e zwemvierdaagse. Er is een keuze tussen de 500 meter schoolslag (10 banen) of 250 meter schoolslag (5 banen). Er wordt geld opgehaald voor het Vogelasiel in Naarden, sponsorkaarten zijn te verkrijgen bij de kassa van het zwembad. De afsluiting van het evenement is vrijdag, 20.30 uur. Inschrijven kan vanaf 26 mei. € 8,40. www.zwembadsijsjesberg.nl.

donderdag 19 juni

Film over huidige Eemnes

In de documentaire Eemnes 2013 staat het hedendaagse dorpse karakter en de inwoners centraal. Er wordt een verhaal verteld over een tiental inwoners, dwars door de samenleving heen. De gemeente nodigt inwoners uit voor de gratis filmvoorstelling. 10.00 uur. Bibliotheek Eemnes. Reserveren via bestuurssecretariaat@eemnes.nl.

AED Reanimatiecursis

EHBO Vereniging Blaricum biedt de mogelijkheid om op korte termijn een reanimatiecursus te volgen. Het gaat om twee lessen van elk twee uur. De lessen worden gegeven in de ochtend, middag of avond, als er meer dan 6 aanmeldingen zijn. €19,50, inclusief certificaat en lesmateriaal. ehboblaricum@hotmail.com

vrijdag 20 juni

Zomerconcert Rust Wat

Op de vijver van restaurant Rust Wat in Blaricum wordt het traditionele zomerconcert gegeven. Harpiste Lavinia Meijer en pianist en componist Michiel Borstlap zullen verschillende stukken uitvoeren. De opbrengst van dit concert, plus een bijdrage van Wilde Ganzen, zal gedoneerd worden aan het Saint Francis' Hospital in Zambia. 20:15 uur. € 29,50 per persoon. www.zomerconcert.nl.

de hele zomer

Zomeravondbridge

Bridgeclub De Bridgegooiers houdt elke donderdagavond een bridgeavond in Blaercom. Aanvang: 20.00 uur, gelieve aanwezig te zijn om 19.45 uur. € 2,-, maximaal € 20,00 voor de hele zomer.

Expositie Piet Klaasse

In de Eemnesser Oudheidkamer is de tentoonstelling 'Was getekend, Piet Klaasse' te zien. Piet Klaasse was een bekende tekenaar en aquarellist. Hij heeft diverse tekeningen gemaakt van Eemnessers en Eemnesser taferelen. Elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis.

Expositie

Marten Jaarsma exposeert in Ziekenhuis Tergooi Blaricum. Jaarsma is technisch gevormd aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren. Hij stimuleert zijn beschouwers 'out of the box' te kijken.

The Dirt Road Music Band is present tijdens Muziek op de Meent XXL.