Damwanden en palen worden geslagen.
Damwanden en palen worden geslagen. Foto: Rijkswaterstaat

Treinverkeer stil voor werk aan kruising

MUIDEN - Rijkswaterstaat en ProRail hebben dit weekend de eerste damwanden en buispalen aangebracht voor de bouw van een nieuwe spoorkruising voor de toekomstige verbinding tussen de A9 en de A1 ter hoogte van het knooppunt Diemen.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de weguitbreiding van de snelweg A1 langs Muiden. Het treinverkeer tussen Weesp en Amsterdam Muiderpoort werd vanwege het werk een weekend lang stilgelegd. Bij het Amsterdam-Rijnkanaal sluit de A9 met een nieuwe verbinding straks aan op de verbrede A1.

Wie over de A1 richting Amsterdam rijdt, kan het niet zijn ontgaan dat er volop gewerkt wordt aan de verbreding van de snelweg. Bij Muiden wordt een nieuwe brug over de Vecht gemaakt. Dat wordt de Spieringbrug, vernoemd naar de inwoners van Muiden. Deze Spieringbrug is alleen voor lokaal verkeer bestemd.
De brede snelweg gaat straks via een aquaduct onder het water door. Wachten voor de brug is er dan niet meer bij. Door de toename van het aantal rij- en spitsstroken moet vooral de dagelijkse filedruk tussen Amsterdam, het Gooi en Almere worden verminderd.