Vrijwilligerswerk

De Vrijwilligers Centrale bemiddelt tussen vraag en aanbod. Er zijn nu onder andere de volgende vacatures:

Gezelligheid bieden in
De Marke

Wilt u eens met bewoners van De Marke samen een spelletje doen, wandelen of een kopje koffie drinken? Heeft u affiniteit met ouderen en bent u enthousiast en vriendelijk, neem dan contact op met Mevr. Fleur Jansen, tel.035-5284100 of flejansen@cordaan.nl.

Klushulp
Wie vindt het prettig om her en der bij ouderen die dat zelf niet meer kunnen kleine, eenvoudige klusjes in en om het huis te doen. Bijv. een lamp vervangen, schilderij ophangen of een kastdeur recht hangen. Informatie: Mevr. Els Aardewijn, tel. 035-524 14 14 of e.aardewijn@vchuizen.nl.

Vakantiehulp
Helpt u mee 50-plussers met een lichamelijke en of zintuiglijke handicap te begeleiden tijdens een van de vakantieweken? Ervaring in de zorg is wenselijk. Informatie: Mevr. Madeline ter Burg, tel. 070-3649920 of vakanties@johanniter.nl.

Oefengroep
Nederlandse taal

Men gaat medio juni starten met een groepje om aan de Nederlandse taal te werken, met de nadruk op spreektaal. Welke leraar of begeleider die kan werken met niveau 2-4 met basisleergang Code 2 en 3, wil dit doen? Informatie: Dhr. Pawel Szkuciak, 06-163 36 02 of pawelszkuciak@gmail.com.

Medewerker Tabletcafé
Na de zomer houdt de Bibliotheek een aantal avonden een 'Tabletcafé'. Gevraagd wordt een medewerker die kennis en ervaring wil overbrengen bij het installeren van apps. Een leuke uitdaging voor een vriendelijk en communicatief persoon. Contactpersoon: Dhr. Theo van Treeck, 035-525 74 10, tvantreeck@bibliotheekhlb.nl.