Een nieuwe naam, een nieuw logo.
Een nieuwe naam, een nieuw logo.

Huizer Botterdag wordt
Haven Festival Huizen

HUIZEN - De Huizer Botterdag is zo uit zijn jasje gegroeid dat de naam de lading niet meer dekt. Daarom heet het evenement voortaan Haven Festival Huizen.

De jaarlijkse Huizerweek in september wordt altijd afgesloten met de traditionele Huizer Botterdagen, waaronder de Taeje Bôkkesrace. Een evenement dat aanvankelijk geheel in het teken stond van de vroegere visserij en de botters, later werd daar het Oldtimer Festival aan toegevoegd. De Huizer Botterdag is inmiddels gegroeid tot een feestdag rond de Oude Haven waaraan meerdere stichtingen, organisaties en ondernemingen deelnemen.

Kortom, niet alleen maar botters. De organisaties hebben daarom besloten de naam van het evenement te wijzigen in Haven Festival Huizen. De eerste editie onder de nieuwe naam is op zaterdag 20 september. Het programma staat bol van muziek, eten en drinken en sportieve activiteiten. Bezoekers kunnen er een tochtje maken op een van de authentieke botters, er zijn oldtimers, oude ambachten, een braderie, een kunstmarkt, wedstrijden en races, kindervermaak, straattoneel en een horecaplein met muziekpodium. De organisatie is nog in volle gang.