Vijf BMX'ers van De Kombocht gaan naar het WK.
Vijf BMX'ers van De Kombocht gaan naar het WK. Foto: Bob Awick

Bussumse fietscrossers willen meer

BUSSUM - Verscholen in de bosschages achter Spant! ligt de fietscrossclub De Kombocht. Momenteel worden grote stappen genomen om de kwaliteit omhoog te krikken en te zorgen dat de jongens en meiden zo goed worden dat ze flink wat medailles zullen binnenslepen.

Volgende maand zullen al vijf BMX'ers van De Kobocht meedoen aan het WK in Ahoy' waarmee ze weer ervaring opdoen voor volgende toernooien.

Voorzitter van de club is Joop Karssen. Hij ziet dat het fietscrossen steeds populairder wordt. "Ik denk dat het komt doordat Nederland in 2012 een olympische medaille haalde. Ook geven wij veel clinics op scholen in de buurt en daar komen ook nieuwe leden voor onze club vandaan." Toch wil de Kombocht meer: veel meer leden en de kwaliteit omhoog schroeven, bijvoorbeeld door meer op techniek te trainen. Wie interesse heeft in deze extreme sport kan gratis drie proeflessen volgen. "Het kan best gevaarlijk zijn en je kunt vallen. Daar moet je wel tegen kunnen. Springen, op je achterwiel rijden, dat hoort er allemaal bij. We leren iedereen de basisregels van hoe ze op de fiets moeten zitten en uiteraard zijn een helm, lange broek en handschoenen verplicht."