Vrijwilligerswerk
in de zomer

HUIZEN - Organisaties kampen tijdens de zomervakantie regelmatig met het wegvallen van de vaste vrijwilligers die dan op vakantie gaan. Activiteiten komen daardoor in de zomer op een laag pitje te staan. De Huizense Vrijwilligerscentrale is daarom bezig een overzicht van 'zomervrijwilligerswerk' samen te stellen: tijdelijk vrijwilligerswerk voor mensen die wat tijd over hebben en willen kennismaken met vrijwilligerswerk.

Vaak wordt gedacht dat je voor tijdelijk vrijwilligerswerk in de zomer naar het buitenland moet om daar speciale projecten te vinden. Maar ook in eigen land zijn behulpzame handen meer dan welkom. Met het verzamelen en apart aanbieden van de zomervacatures komt de Vrijwilligerscentrale tegemoet aan de wens van mensen die eens iets heel anders willen doen in de zomer. Vrijwilligerswerk geeft het dagelijks leven een ander perspectief; vrije tijd wordt als meer bijzonder ervaren als er daarnaast ook sprake is van andere verplichtingen, zo weet de centrale uit ervaring.

Maatschappelijke organisaties (woon-zorgcentra, stichtingen, (sport)verenigingen, projecten) die vacatures willen aanmelden, doen dat door een oproep te plaatsen via de website van de Vrijwilligerscentrale: www.vconline.nl / organisaties. Belangrijk is daarbij om vooral te vermelden dat het om vakantievrijwilligerswerk gaat en de precieze periode aan te geven. De VC-baliemedewerkers zetten de vacature op de website en er wordt een speciale zomeretalage ingericht aan Plein 2000 nr. 133. Ook zal de VC-promotiecaravan het aanbod onder de aandacht brengen.