Zaterdag houden de Huizer Botters hun traditionele Open Botterdag.
Zaterdag houden de Huizer Botters hun traditionele Open Botterdag.

donderdag 19 juni

Lunchpauzeconcert

Pianiste Lisette van de Loo geeft een lunchpauzeconcert in de raadzaal van het gemeentehuis van Eemnes. Met werken van Bach, Haydn en Beethoven. Van 12.30 tot 13.15 uur. € 10,- euro incl. broodje en koffie/thee. Reserveren: www.scarbomusica.nl/bespreking.

Lezing

Het Theosofisch Genootschap houdt de lezing 'Waar je tegen strijdt, blijft bestaan'. Dorpshuis de Blaercom, Schoolstraat Blaricum. 20.00 uur, toegang gratis.

vrijdag 20 juni

Zomerconcert Rust Wat

Op de vijver van restaurant Rust Wat in Blaricum wordt het traditionele zomerconcert gegeven. Harpiste Lavinia Meijer en pianist en componist Michiel Borstlap zullen verschillende stukken uitvoeren. De opbrengst is voor het Saint Francis' Hospital in Zambia. 20.15 uur. € 29,50 per persoon. www.zomerconcert.nl.

Film Sint-Janstraditie

Aan de vooravond van Sint Jan, de patroon van Laren, wordt een film vertoond over de religieuze Sint Jansprocessie, een bedevaartstocht naar het Sint Janskerkhof die na de Eucharistieviering als sacramentsprocessie naar de basiliek terugkeert. 20.00 uur, Brinkhuis, toegang gratis.

Midsummernight Event

De zomerstop van skiclub Wolfskamer wordt onderbroken door een gezellige sportieve avond. De avond start om 18.00 uur met een borrel en een barbecue. Tot 22.00 uur zijn er vier banen open. Tubebanden worden getest, er kan vrij geskied en gesnowboard worden, er is een freestyle schans en een buckelpiste. Kosten: € 25,-. Inschrijven via receptie@wolfskamer.nl. 12 jaar of ouder, ook niet-leden, zijn welkom.

zaterdag 21 en zondag 22 juni

Huizen Beach

Een weekeind vol beachsporten, demonstraties, optredens en gezelligheid voor jong en oud aan de Zomerkade in Huizen. Met zaterdag en zondag o.a. de City Beach Tour en zondag eredivisiefootvolley. Kijk voor het programma op www.huizen-beach.nl.

Open tuinen weekend

Via Groen & Bloei zijn in deze regio 25 particuliere tuinen te bezichtigen. Locaties en tijden, de tuinbeschrijvingen en een overzichtskaartje staan op www.gooi-noord.groei.nl. Zie het artikel elders in deze krant.

zaterdag 21 juni

Benefietconcert Albanië

Jongerenkoor Shine geeft een benefietconcert in Huizen. Met de opbrengst gaan leden van het koor helpen een kindertehuis in Albanië op te knappen. Het koor bestaat uit jongeren van 12 tot 20 jaar die graag pop-en gospelsongs zingen. Verenigingsgebouw De Baat, IJsselmeerstraat. 19.30 uur.

24 uur handballen

Handbalvereniging SDS'99 bestaat 15 jaar en alle teams van de vereniging worden uitgedaagd om geld in te zamelen voor 'Spieren voor Spieren. 21 juni is de afsluiting van de actie, dit wordt gevierd met een handbalmarathon in De Hilt in Eemnes. De heren A van SDS'99/HV Houten spelen 24 uur tegen 24 verschillende teams. In de avond is een veiling waar bijzondere stukken te koop zijn. Zondag 12.00 uur is het eindsignaal van de handbalmarathon en wordt de cheque met het totaalbedrag overhandigd.

Open Botterdag

De Huizer Botters houden hun traditionele Open Botterdag. Op het Gooimeer hijst de bemanning zijn zeilen en kunnen aanwezigen de sfeer van vroeger proeven. Zij leggen uit hoe het er aan boord aan toe ging. Tussen 10.00 tot 17.00 uur vertrekt om het kwartier een botter. De tocht duurt een uur. De opstapplaats is op de Botterkade, voor de Kalkovens in de Oude Haven in Huizen. Vrienden van de Huizer Botters en kinderen tot 12 jaar kunnen gratis opstappen. De overigen betalen € 5,- p.p.

zondag 22 juni

Wild met Asperges

In de Aspergeboerderij in het Oude Dorp van Blaricum vindt dit jaar de tweede editie van 'Doe eens wild met asperges' plaats. Gasten krijgen vier gerechten. De gerechten zijn een mix van de Blaricumse asperges en wild uit de regio. Het evenement wordt georganiseerd door de Lions Laren Blaricum; zij zullen ook de gasten bedienen. Tijdens de lunch wordt een aantal mooie items geveild. 12.00 tot 15.00 uur. € 45,-, inclusief een glas wijn. Opbrengst gaat naar de goede doelen van de Lions. info@dedorpslunch.nl.

Wereld v/d wijsheid

Magda Witsiers geeft een lezing in Muziekcentrum Schering&Inslag aan de Eemnesserweg in Laren over de Leraren van de Wereld van de Wijsheid. Aanwezigen worden uitgenodigd om eens op een andere manier naar hun leven te gaan kijken. Aanvang 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur.

dinsdag 24 juni

Sint Jansdag

Sint Jansdag wordt gevierd met een Zomerbraderie in de Johanneshove in Laren. Van 12.00 tot 15.00 uur staan er verschillende kraampjes, is er een loterij en livemuziek en lekker eten. Jan de bloemenman komt met zomerbloemen en planten. Er worden zeepjes, tweedehands kleding en boeken, zelfgemaakte kaarten en sieraden verkocht. Ook de Wereldwinkel komt en er zijn cadeautjes verkrijgbaar.

woendag 25, zaterdag 28 juni

Kindervoorstelling

In het nieuwe minitheater van Ontwaakt wordt de kindervoorstelling 'De Stamstappertjes' gespeeld. Een spannend avontuur voor kinderen van vier tot acht jaar. De voorstellingen zijn op woensdagmiddag 25 juni om 13.30 uur en om 15.30 uur en op zaterdagmiddag 28 juni om 13.30 uur en om 15.30 uur. Kosten: € 5,-. Bakboord 70 in Huizen. Reserveren: 035 - 5256192.

vrijdag 27 en zaterdag 28 juni

Jae-Wong Cheung

Jae-Wong Cheung speelt Beethoven en Debussy in Theater de Brink in Laren. De Koreaanse treedt wereldwijd op, in onder andere de Carnegie Hall in New York. De intieme sfeer van het Brinkhuis zorgt ervoor dat aanwezigen van zeer dichtbij kunnen genieten van een toprecital van Weltklassik am Klavier. Aanvang 27 juni: 20.15 uur, 28 juni: 16.00 uur. Kaarten bestellen via reserveren@hartvanlaren.nl. Jeugd tot 18 gratis, studenten € 15,-, volwassenen € 20,-.

zaterdag 28 juni

7-bergenloop

De 7-Bergenloop van Sportief Hardlopen Huizen is een loop door de natuur van Huizen. Op de top van alle beklommen bergen zal op een ludieke manier de geschiedenis en de achtergrond worden verteld. Lengte: 17,5 km of 7,5 km. Start en finish: camping De Woensberg. Deelname kost 5 euro, één consumptie na afloop gratis.

Zomeravondconcert

Vocaal Ensemble Cantare uit Huizen geeft een zomeravondconcert in de Johanneskerk in Laren, begeleid door een orkest. Aanvang: 20.00 uur. Kosten: € 12,50, € 7,50 tot 12 jaar. Bestellen via: 06 18449368 of wijcor@ziggo.nl.

Workshop Muziek

De workshop 'Muziek, spelen vanuit je hart' wordt gehouden door musicus Eric Fennis in het Brinkhuis in Laren. Bestemd voor iedereen die een akoestisch instrument bespeelt of zingt. 11.00 tot 13.45 uur, inclusief lunch. € 20,- inclusief lunch, koffie of thee.

zondag 29 juni

Amusetour Laren NH

De Amusetour Laren NH is een culinaire tocht langs acht restaurants in Laren: Golden River, Bodega-Bodega, Coeswaerde, Prinsemarij, L'Elefante Bianco, Wijnbar Otje, Mauve en George LA. Tijd: 12.00 tot 17.00 uur. Kosten: € 45,-. Tickets vooraf bestellen op www.amusetour.nl.

maandag 7 tot vrijdag 11 juli

Kindervakantieweek

De kindervakantieweek voor kinderen van vier t/m twaalf jaar wordt gehouden in wijkcentrum De Malbak in Blaricum. Vrijwilligers nemen de kinderen mee op een imaginaire reis naar Zuid-Amerika. Met een breed programma is er voor alle kinderen wat te beleven. Met veel sport, spel en creativiteit. Aanmelden in De Malbak. Kosten hele week: € 35,-.

op donderdagen

Zomeravondbridge

Bridgeclub De Bridgegooiers houdt elke donderdagavond een bridgeavond in Blaercom. Aanvang: 20.00 uur, gelieve aanwezig te zijn om 19.45 uur. € 2,-, maximaal € 20,00 voor de hele zomer.

Exposities

Piet Klaasse

In de Eemnesser Oudheidkamer is de tentoonstelling 'Was getekend, Piet Klaasse' te zien. Piet Klaasse was een bekende tekenaar en aquarellist. Hij heeft diverse tekeningen gemaakt van Eemnesser en Eemnesser taferelen. Elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Alles is klei

De expositie 'Alles is klei' van Sherpa's Kunstcentrum Kijkoor is het resultaat van een samenwerking tussen vier ateliers. Kleurrijk keramiek gemaakt door mensen met een beperking.

Marten Jaarsma

Marten Jaarsma exposeert in Ziekenhuis Tergooi Blaricum. Jaarsma is technisch gevormd aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren.

Marja Boot

In het Brinkhuis Laren worden schilderijen geëxposeerd van Maja Boot. Zij werkt met grove materialen als stukjes hout, as, schelpen en touw.

Atelier Stawicki

De jaarlijkse expositie van cursisten Atelier Stawicki heeft dit jaar het thema 'Met Hart en Ziel'. Realistische en abstracte werken. Gemeentehuis Huizen, werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur, op vrijdag tot 16.00 uur.

Marian Brouwer

In het wijkcentrum Holleblok in Huizen zijn werken te zien van kunstschilderes Marian Brouwer. Zij combineert alledaagse dingen tot kunstwerk.

Kindervoorstelling 'De Stamstampertjes' is op 25 en 28 juni te zien in het nieuwe minitheater van Ontwaakt in Huizen.