Afbeelding

Sebastiaan Wuring

Voor het WK heb je geprobeerd het Wapen te heropenen. Een update?
"De actie is beëindigd. Ik denk dat het een goed moment was om te stoppen. We hebben alle media bereikt maar het is nu aan de familie. Zij hebben het al zwaar genoeg met de dood en ik wil hen niet langer belasten. Het WK is nu ook begonnen, het is tijd om voetbal te kijken."

Waar heb je het WK gekeken?
"Bij jongerencentrum de Tram. Tijdens de rust ben ik door Huizen gaan rijden en het viel mij op dat er nergens een grote groep te vinden was."

Waar staat de stichting Just Respect voor?
"Het hebben van respect voor elkaar. Ik heb veel in het uitgaansleven gewerkt en daar zag ik vaak dat grote groepen werden uitgesloten. Als iemand uit een groep iets verkeerds doet, zie je vaak dat de hele groep ervoor gestraft wordt. Er is veel ongelijke benadering en dat wil ik opgelost hebben. Het uitsluiten van een grote groep lost ook weinig op, omdat zij dan buiten gaan rondhangen."

Wat wilde je vroeger worden?
"Ik wilde graag iets met media gaan doen, maar het is anders gelopen. Nu ben ik werkzaam in de autobranche. Ik help mensen met mijn werk en ik vind het fijn dat ik daar waardering voor krijg."

Naar wat voor muziek luister je?
"Als ik in een café sta hoor ik graag Nederlandse muziek. Ik vind Hazes erg goed. Op een feest wil ik graag dat er hardstyle gedraaid wordt."

Wat zijn je hobby's?
"Ik ben veel bezig met maatschappelijk werk en richt graag dingen op voor anderen. Als ik een probleem op kan lossen, vind ik het egoïstisch om dit idee niet met anderen te delen."

Wat gaat er goed in de gemeente?
"Huizen heeft veel kleine uitgaansgelegenheden. Toch zou ik zorgen dat er een grotere locatie komt die voor iedereen toegankelijk is."

Lievelingsplek in Huizen?
"Het oude dorp straalt voor mij veel nostalgie uit en er is een fijne sfeer. Aan het Wapen van Huizen heb ik natuurlijk veel goede herinneringen."