De Brink in Laren was het hele weekend het centrum van moderne kunst.
De Brink in Laren was het hele weekend het centrum van moderne kunst. Foto Bob Awick

Kopers en verkopers komen graag naar Art Laren

LAREN - Nieuwsgierig naar nieuw werk van bekende kunstenaars, of juist naar het werk van aanstormend talent, kwamen duizenden mensen afgelopen weekeind kunst kijken en kopen in Laren. Het was alweer de 18e editie van Art Laren.

Er was werk te zien van ruim 100 moderne eigentijdse kunstenaars, waaronder schilderijen, beelden, glas, keramiek en sieraden. Diederik van Appel was er voor het eerst als galerie/standhouder. Vorig jaar leverde zijn galerie The Art Shop veel kunst aan een standhouder op Art Laren. Die standhouder was er dit jaar niet bij, dus besloot Van Appel zelf naar Laren te komen. Dat beviel hem uitstekend, zei hij op Radio 6FM.

Galerie Sous Terre is al jaren present op Art Laren. Nol de Groot: "We komen hier graag. Uiteraard uit commerciƫle overwegingen, maar ook vanwege de unieke locatie en niet in de laatste plaats omdat er een goed doel aan verbonden is." Het gaat ook in de kunsthandel minder, zei De Groot, maar de galeriehouder die hard werkt en eropuit trekt, houdt zijn hoofd boven water. "Volgend jaar zijn we hier weer."

De bezoeker kon het werk van ruim honderd eigentijdse kunstenaars bekijken.
Art Laren is een ideale plek voor het kopen van moderne kunst.