Jan Dekker is initiatiefnemer van de netwerkclub bij sv Huizen.
Jan Dekker is initiatiefnemer van de netwerkclub bij sv Huizen. "Sommigen aanwezigen hebben er al een opdracht aan overgehouden." Foto: Bob Awick

Zelfstandig ondernemers netwerken bij voetbalclub

HUIZEN - Het was een uitstekend initiatief van sv Huizen om een netwerkclub voor zzp'ers te beginnen, vindt zelfstandig ondernemer Hans de Boer. "Ik heb op de bijeenkomst contacten kunnen leggen met mensen die belangrijk voor mij kunnen zijn." Aanstaande vrijdag houdt de ZZP-club Huizen voor de tweede keer een bijeenkomst.

door Floris Hulleman

De club bestaat slechts een paar maanden. Initiatiefnemer Jan Dekker kijkt tevreden terug op de eerste periode. "De doelstelling was om zzp'ers samen te brengen en de mogelijkheid te bieden om te netwerken. Ik hoorde onlangs van een aantal mensen die bij de eerste bijenkomst aanwezig waren, dat ze al de eerste opdrachten binnen hebben gehaald. Dat soort berichten stemt mij zeer positief."

Tot nu toe is er één bijeenkomst georganiseerd. Ruim 60 mensen waren daarop afgekomen. "Daarvan zijn er nu ongeveer 25 lid geworden", schat Jan Dekker. Een van hen is Hans de Boer. Hij is eigenaar van een bedrijf in marketing en promotie van artiesten en is zeer te spreken over de club. "Het is een leuk initiatief. Je krijgt feeling met andere ondernemers uit de regio en daar is deze club voor bedoeld." De eerste bijeenkomst heeft hem ook meteen potentiële contacten opgeleverd. "Ik heb bijvoorbeeld een jonge ondernemer ontmoet die videoreportages maakt. Hij zou in de nabije toekomst voor mij misschien interessant kunnen zijn", aldus de zelfstandig ondernemer. De Boer doet op dit moment vooral klussen buiten Huizen, maar is eventueel van plan iets meer te gaan doen in deze omgeving. De club biedt hem daarvoor goede, nieuwe contacten.

Voetbalclub
Het initiatief voor deze club is ontstaan bij voetbalclub sv Huizen, waar ook de bijeenkomsten plaatsvinden. Op dit moment bestaat er al een businessclub, maar de voetbalvereniging wilde ook voor de kleinere ondernemer mogelijkheden creëren. Volgens Dekker zijn er op korte termijn geen financiële voordelen voor de club. "Wel een belang, maar we verdienen er geen geld aan. Op lange termijn willen we de ondernemers helpen om wat groter te worden en hopen we dat ze zich dan eventueel als sponsor willen binden aan de club." Dekker benadrukt overigens wel dat dit een afgeleid belang is en hij wijst op de maatschappelijke taak van de voetbalclub. "Op deze manier probeert de voetbalclub deze taak te vervullen."

Uitbouwen
"Als je je aansluit bij de ZZP-Club, wat tot het einde van dit jaar ongeveer € 75,- kost, krijg je daar in ieder geval vier bijeenkomsten voor. Wij zorgen ervoor dat op elke bijeenkomst een inspirerende spreker aanwezig is voor de leden", aldus Dekker. Ook zijn ze op dit moment bezig zaken verder uit te bouwen, bijvoorbeeld met het bieden van vergaderfaciliteiten en het bieden van een online platform waar leden opdrachten kunnen uitwisselen. "Maar voor deze plannen hebben we wel meer nodig dan 25 man, dan moet je al snel denken aan het dubbele."
Oscar Bulthuis
Vrijdag is ondernemer en pionier Oscar Bulthuis de gastspreker. Hij gaat onder meer in op de keuzes die ondernemers maken en waar ze hun inspiratie vandaan halen. De bijeenkomst is vanaf 16.30 uur in de kantine van sv Huizen. Kosteloos aanmelden kan via www.svhuizen.nl/zzp-club.

De eerste bijeenkomst leverde meteen potentiële contacten op