De multimediapresentatie wordt onthuld.
De multimediapresentatie wordt onthuld. Foto: Bob Awick

Oude Huizer verhalen op moderne manier verteld

HUIZEN - De Historische Kring Huizen, het Huizens Museum en Drukkerij/Uitgeverij Bout openen hun beeldarchieven. Dat gebeurt via presentaties op de multimediatafel van de bibliotheek.

De aanleiding was een vraag vanuit de bibliotheek Huizen naar historisch beeldmateriaal ten behoeve van presentaties op de 'Multi Touch Tafel'. De drie organisaties besloten hun verborgen fotocollecties openbaar te maken door middel van een aantal themapresentaties per jaar. Deze digitale verhalen over Huizen worden samengesteld uit fotomateriaal, audio-opnames en videobeelden.

De Multi Touch Tafel is ook voor het onderwijs een interessant medium. Leerlingen maken op een speelse manier kennis met het cultureel erfgoed van Huizen. Zij kunnen allerlei presentaties voorbereiden met behulp van de historische beeldverhalen die liggen opgeslagen onder de verschillende 'aaibare' tegels. "Belangrijk is het behoud en overdragen van de cultuur van Huizen. Hierin hebben de diverse partijen elkaar weten te vinden", aldus Nienke de Wit van het Huizer Museum.