Afbeelding

Wiljo Meijnhout

Fotograaf, Huizer sinds 1991 met een klein tussenstapje naar Blaricum, sinds 2010 weer terug in Huizen, 49 jaar

Mooiste foto ooit?
"Een tuinbank bij Kasteel Groeneveld in Baarn omgeven door herfstkleuren. De foto staat online en heeft bijna 34.000 bezoekers getrokken. Ik houd van eenvoud en lijnen in mijn foto's. Bij portretten ga ik voor de spontaniteit en originaliteit."

Vrije dag, en dan?
"Vroeg op, sterke espresso, misschien een klusje, een boek lezen of gezellig naar Amsterdam. Parijs is helaas te ver voor deze ene vrije dag."

Favoriete schrijver?
"Tom Clancy. Het is bijna vakantie en dat lees ik zomaar 1000 bladzijden. Ouderwets in een echt boek."

Louis van Gaal?
"Een goede coach voor dit Nederlands elftal. Ik zou zelf niet voor hem kunnen werken."

Welk album staat altijd op de iPod?
"Geen sixties of seventies. Ik houd bijvoorbeeld van lekkere loungemuziek op zondagochtend, maar ook van top 40-muziek of zelf keyboard of drums spelen samen met mijn zoon op de gitaar. Kane is nog steeds mijn favoriet."

Met wie zou je wel eens een goed gesprek willen voeren?
"Dan toch met Louis van Gaal. Deze bijzondere man krijgt het toch voor elkaar om zijn team te motiveren en een geweldige prestatie neer te zetten. Leerzaam en bruikbaar in mijn werk als manager."

Als je een dagje de burgemeester van Huizen was...
"... zou ik het Nautisch Kwartier nog veel meer op de kaart zetten en uitbreiden zodat het hét uitgaansgebied van het Gooi wordt. De oude discotheek is een aanfluiting voor de gemeente en moet een nieuwe bestemming krijgen."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"Ik vind het vervelend te moeten lezen dat er nog altijd relatief veel criminaliteit is in Huizen. Ik maak me zorgen over het aantal inbraken bij ons in de buurt en dat moet worden aangepakt. Ik ben een voorstander van het ophangen van camera's. Zolang je niks te verbergen hebt…"