De drie dames van Zazí.
De drie dames van Zazí. Foto: Eric van den Elsen

Brugfeest dit jaar slagje groter
en weer met klinkende namen

HUIZEN – Het Brugfeest wordt dit jaar op vrijdag 4 juli vanaf 17.00 uur gehouden bij de ophaalbrug bij de Zeilschool aan het Kooizand. Zangeres en songwriter Janne Schra, dochter van de zeilschoolhouder, heeft bij het samenstellen van het programma geen halve maatregelen genomen.

"De mensen op de 'wishlist' reageerden enthousiast en daarom is het festival nu een stuk groter", liet productieleider Yfke Koolhaas zaterdag weten op radio 6FM. Zo lijkt het bescheiden feestje dat voor het eerst vijf jaar geleden in de 'achtertuin' van de familie Schra werd gehouden nu uitgegroeid te zijn tot een volwassen muziekavond. De oorsprong van het feest ligt bij vader Jan Schra, bootverhuurder en zeilschoolhouder. Hij kreeg het idee om een buurtfeest rond zijn Zeilcollege te houden. Elk jaar deed zijn dochter Janne Schra, die destijds met haar toenmalige band Room Eleven internationaal doorbrak, mee. Gaandeweg ging ze zich ook bezighouden met de samenstelling van het programma en polste ze haar collega-singer-songwriters of ze wilden komen optreden.

Intieme locatie
Het feest bij het enige ophaalbruggetje van Huizen begon met de jaren een klinkende naam op te bouwen en ook dit jaar wist Janne grote namen over te halen om gezellig te komen spelen op de intieme locatie aan het Gooimeer. De zogenoemde 'line-up' die ze deze keer heeft weten over te halen mag er zijn: Tim Knol en Anne Soldaat, Tangarine, Lucas Hamming, Torre Florim, Zazí, Kris Berry en DJ St. Paul. Schrijver, tv-presentator en komiek Ronald Snijders presenteert het geheel. "Hij is een act op zich", aldus Koolhaas bij 6FM. Alles gaat klinken door de inspanningen van Niels Jonker Geluidstechniek. Voor het eerst is het Brugfeest niet meer gratis. "Bijna gratis", zegt Jan Schra. "Ik vraag namelijk maar vijf euro entree voor dit prachtige programma."

Eten
Ook dit jaar voor het eerst is de aanwezigheid van kraampjes met eten op de locatie. Er zijn Indische gerechtjes, sexy groenten en pasta van topkok Amaro. Deze laatste zal met een heerlijk gerecht vanaf het Gooimeer binnen komen varen. Dat is onderdeel van de openingsact, dat wil de organisatie nog wel weggeven, de rest daarvan wordt nog geheim gehouden.

Artiesten
Een aantal van de artiesten die dit jaar optreden op het Brugfeest heeft onder andere bekendheid gekregen door optredens in De Wereld Draait Door. Voor degene die nog niet alle artiesten kent, hebben we hier nog wat informatie over de artiesten.


Tim Knol is een zeer muzikale jongen wiens muziek wordt omschreven als een mengeling van 'roots, nedericana en sixties- of seventiesrock'. Anne Soldaat speelde mee op zijn debuutalbum. Op het brugfeest is hij weer eens samen met Anne Soldaat te horen.

Tangarine is de artiestennaam van de eeneiige tweeling Sander en Arnout Brinks, die beiden zingen en gitaar spelen. Vorig jaar waren ze de vaste huisband van De Wereld Draait Door.


Lucas Hamming is een gevierde singer-songwriter. Hij kreeg grote televisiebekendheid door zijn bijdrage aan het TV-programma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'.
Kris Berry is een zangeres van naam. Samen met pianist Jasper Slijderink brengt zij op het Brugfeest hun favoriete liedjes in een intieme setting.

Het muzikale drietal Zazí bestaat uit Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting. Zij brengen 'eigenzinnige pop-folk'.

Torre Florim is de bekende frontman van de band De Staat. Op het Brugfeest is hij even dj, iets waar hij ook bedreven in is.

DJ St. Paul is de artiestennaam van Paul Nederveen. Een paar maanden lang was hij de muzikale sidekick van Paul de Leeuw in de talkshow 'MaDiWoDoVrijdagshow'.

Intieme sfeer op idylische locatie met podium in het water