Aan de hand van kleine hapjes proeven waar het lekker, lekkerder, lekkerst is.
Aan de hand van kleine hapjes proeven waar het lekker, lekkerder, lekkerst is. Foto's: Lekker Laren

Van nog meer toprestaurants proeven tijdens Lekker Laren

LAREN - Nog meer toprestaurants, een French Fair, een Larense modeshow en vier dagen entertainment. Het voorlopige programma van Lekker Laren 2014 wekt hoge verwachtingen.

De tweede editie van Lekker Laren is van 28 tot en met 31 augustus. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het Lekker Laren-team onder aanvoering van Marleen Vanlaer, Sonny Hoogwerf, Michiel Smilde en Rutger van Uden kan al veel melden. Zoals de komst van enkele nieuwe toprestaurants, waaronder Jamie Oliver's Fifteen en The Harbourclub uit Amsterdam en LUTE uit Amstelveen. Daarnaast introduceert Lekker Laren in het Gooi de biologische fijnproeverskeuken van Minevitus uit Weesp. Nieuwkomers uit Hilversum zijn Pasar Malam-winnaar Warung Anisah, Vida en de bekende VSOP-borrel in combinatie met Theater Gooiland. Uit eigen dorp komen onder andere George LA, Mauve en Wijnbar Otje.

Entertainment
Bezoekers kunnen kennismaken met al deze restaurants door uiteenlopende kleine gerechtjes te kopen. Deze gaan tussen de € 4,50 en maximaal € 7,50 kosten. Daarnaast is er volop entertainment. Donderdag is 'Crooner Night', vrijdag 'Bubbles Night', op zaterdag is er een onweerstaanbaar feelgoodconcert met Sonny's Inc. en op zondag is er een familiedag met 's ochtends een klassiek concert met nummers uit het American Songbook en 's middags een kinderprogramma, een modeshow van Larense modewinkels en mister Boogie Woogie. Volgens Sonny Hoogwerf is het deze combinatie van culinair en muzikaal die Lekker Laren onderscheidt van andere proefevenementen.

Een ander aantrekkelijk onderdeel van Lekker Laren wordt een 'French Fair', een sfeervolle markt met horecagerelateerde- en lifestyleproducten. Hier nemen onder andere Olivioli en Rogier Barbier aan deel. Het programma wordt de komende weken verder uitgebreid.

Interieur- en architectenbureau Kabaz is als hoofdsponsor aangetrokken. "Daar zijn wij natuurlijk ook ontzettend blij mee. Samen hopen wij Lekker Laren de komende jaren nog interessanter voor u te maken", aldus Hoogwerf. Lekker Laren richt zich niet alleen op particulieren maar ook op de zakelijke doelgroep. Er worden diverse arrangementen en sponsorpakketten aangeboden.

Mauve speelt een thuiswedstrijd.
Lekker Laren is dit jaar van 28 t/m 31 augustus.