Ook de brandweer is present tijdens het Kinderzomerspektakel in Eemnes in augustus. De kaartverkoop is begonnen.
Ook de brandweer is present tijdens het Kinderzomerspektakel in Eemnes in augustus. De kaartverkoop is begonnen.

vrijdag 4 juli

Brugfeest Huizen

Het brugfeest bij de Ophaalbrug aan Kooizand staat dit jaar vol met artiesten uit de popmuziek. O.a. Tim Knol, Tangarine en The Miseries treden op. Ook Lucas Hamming, bekend van De Beste Singer Songwriter, het Trio Zazí met hun eigenzinnige popfolk, de jazzy popzangeres Kris Berry, DJ Torre Florim, de frontman van de band De Staat en DJ St. Paul zijn aanwezig. Cabaretier Ronald Snijders zal de avond presenteren en topkok Amaro zorgt voor een heerlijk gerecht. Aanvang: 17.00 uur. Livemuziek tussen 18.00 en 01.00 uur. Entree: € 5,-.

Brinkhuis Live

Een aantal jongeren heeft het initiatief genomen om Brinkhuis Live te organiseren. Zij vinden dat er voor jongeren weinig te doen is op de vrijdag- en zaterdagavond en willen de rijke muziektraditie van Laren weer nieuw leven inblazen. De jongeren willen geen showbizz, maar echte muziek, blues, rock, avant-gardejazz of singer-songwriters. Het evenement wordt elke eerste vrijdag van de maand gehouden en de jongeren zijn nog op zoek naar talent. brinkhuislive@gmail.com.

Kamerkoor Vocaliber

Kamerkoor Vocaliber brengt o.l.v. Richard Vos bekende werken van Johannes de Heer. Tijdens de avond zullen onder andere orgelwerken uit de 19e eeuw en lezingen over Johannes de Heer, gegeven door dichter en predikant Sytze de Vries, te horen zijn. Tijd: 20.00 uur, Nieuwe Kerk aan de Brede Englaan 28 in Huizen. De toegang is vrij, er is een collecte na afloop.

zaterdag 5 juli

Meet&Greet Judith Visser

Schrijfster Judith Visser is vanaf 14.00 uur aanwezig in de Bruna aan de Kerkstraat in Huizen voor een meet&greet. Visser staat bekend om haar jeugdthrillers, die steevast lovend worden onthaald. Haar boek 'STUK' is verfilmd en draait vanaf juni in de bioscoop. Haar nieuwe thriller 'Vreemden in de nacht' is nu verkrijgbaar.

Literaire Lezing

Voorzitter van Laren Literair, Margriet de Koning Gans, geeft voor de Rotaryclub Huizen Gooimeer een lezing in het Brinkhuis. De Neerlandica gaat naar aanleiding van haar laatste twee publicaties 'Poëtische wandeling door Laren en Blaricum' en 'Literair fietsen door Laren en Blaricum' uitvoerig in op het literaire klimaat in het Gooi. Bestuursleden van de Rotaryclub Huizen Gooimeer zullen hun rotarians na afloop van de lezing verrassen met een huifkartocht langs de huizen van de dichters en schrijvers van weleer.

zaterdag 5 tot donderdag 10 juli

Kermis

De beroemdste kermis van het Gooi strijkt neer in Laren. Met tal van attracties, optredens en activiteiten. Kijk voor het programma elders in deze krant.

zondag 6 juli

Schaapscheerdersfeest

De schapen van kinderboerderij de Warande in Huizen worden geschoren, een feestelijke aangelegenheid op de kinderboerderij. Tussen 13.00 en 16.00 uur is er een doorlopende leerzame demonstratie van het schaapscheren. Op de kleedjesmarkt mogen kinderen hun tweedehands spullen verkopen. Kinderen die mee willen doen aan deze markt kunnen zich rond 13.00 uur melden. Daarnaast zijn er knutselactiviteiten met echte wol. Deelname aan de kleedjesmarkt is gratis, een activiteitenkaart kost € 3,-. Kinderboerderij de Warande is gevestigd in het Stadspark van Huizen, ingang en parkeerplaats aan 't Merk. Meer info: www.kibohuizen.nl

Gratis brunchdienst

Het thema van de brunchdienst is: 'Opdracht in Afrika'. Frida Barmentlo, voorzitter van de stichting Opdracht in Afrika, houdt een korte presentatie over het verspreiden van het evangelie en het verbeteren van de levensomstandigheden in Zuidelijk Afrika. De brunch wordt gehouden in de Afrikaanse sfeer met een lekker hapje. Tijdens de dienst is er een woord voor onderweg uit Psalm 4. Aanvang: 10.00 uur, de dienst begint om 10.30 uur. Iedereen is welkom voor een hapje, drankje, gesprek en verhaal. De brunch is gratis en wordt gehouden in De Brug (gebouw Silo) aan de Keucheniusstraat in Huizen.

maandag 7 tot vrijdag 11 juli

Kindervakantieweek

De kindervakantieweek voor kinderen van vier t/m twaalf jaar wordt gehouden in wijkcentrum De Malbak in Blaricum. Vrijwilligers nemen de kinderen mee op een zogenaamde reis naar Zuid-Amerika. Met een breed programma is er voor alle kinderen wat te beleven. Deelnemers brengen een bezoek aan de Reddingsbrigade en er zijn activiteiten op het gebied van sport, spel en creativiteit. Aanmelden in De Malbak. Kosten hele week: € 35,-.

zondag 13 juli

Brinkhuis Bastille

13 juli vindt in het Brinkhuis in Laren een feestelijke middag met Franse insteek plaats. Er is Franse jazz, chansons, een wijnproeverij en een buffet. Kent Hanson van 6FM presenteert de middag. Bij mooi weer vindt alles plaats in de tuin van het Brinkhuis, bij Hollands weer binnen. Aanvang: 15.00 uur. Entree: € 25,- voor een passe-partout en € 15,- zonder buffet. Reserveren noodzakelijk: info@hartvanlaren.nl.

14 augustus en 15 augustus

Kinderzomerspektakel

De Hilt in Eemnes verzorgt twee spetterende zomerdagen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het zijn de Crazy Cartoon Days in en om De Hilt. Alles draait om de familie Duck, Toy Story, Shrek, Pocahontas, Winnie de Pooh, Belle en het beest, Bambi, Sneeuwwitje, Ariël en Mickey en Goofy. De eerste dag gaan de kinderen een groepsvlag maken en spelletjes spelen. De tweede dag komen weer de spectaculaire luchtkussens tevoorschijn, een waterspelkussen, een stormbaan van 46 meter lang met basejumpkussen en een bungeetrampoline. Uiteraard ontbreekt de brandweer van Eemnes ook deze keer niet met hun schuimkanon. Kaarten: € 15,-, te koop in De Hilt. Speciale voorverkoopdagen vinden plaats op 11 en 18 juli van 10.00 tot 14.00 uur en indien er nog kaarten zijn maandag 11 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. www.dehilt.nl.

op donderdagen

Zomeravondbridge

Bridgeclub De Bridgegooiers houdt elke donderdagavond een bridgeavond in Blaercom. Aanvang: 20.00 uur, gelieve aanwezig te zijn om 19.45 uur. € 2,-, maximaal € 20,00 voor de hele zomer.

Exposities

Expositie 7 fotoclubs

Leden van 7 verschillende fotoclubs uit het Gooi tonen verrassende series in Revalidatiecentrum De Trappenberg in Huizen, aan de Crailoseweg. Openingstijden: ma t/m vr. van 09.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Zomerexpositie Jan Min

Jan Min exposeert vanaf 12 juli bij De kunst van Lilly Zeligman, de Torenlaan 4-8 in Laren. De kunstenaar maakt impressionistisch werk, zoals zeer verfijnde aquarellen waar de kleur vanaf spat. Zijn schilderijen worden omschreven als heel detaillistisch en vol mystieke sfeer waar licht en donker elkaar sterk afwisselen. Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Piet Klaasse

In de Eemnesser Oudheidkamer is de tentoonstelling 'Was getekend, Piet Klaasse' te zien. Piet Klaasse was een bekende tekenaar en aquarellist. Hij heeft diverse tekeningen gemaakt van Eemnessers en Eemnesser taferelen. Elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Alles is klei

De expositie 'Alles is klei' van Sherpa's Kunstcentrum Kijkoor is het resultaat van een samenwerking tussen vier ateliers. Kleurrijk keramiek gemaakt door mensen met een beperking.

Marten Jaarsma

Marten Jaarsma exposeert in Ziekenhuis Tergooi Blaricum. Jaarsma is technisch gevormd aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren.

Maja Boot

In het Brinkhuis Laren worden schilderijen geëxposeerd van Maja Boot. Zij werkt met grove materialen als stukjes hout, as, schelpen en touw.

Atelier Stawicki

De jaarlijkse expositie van cursisten Atelier Stawicki heeft dit jaar het thema 'Met Hart en Ziel'. Realistische en abstracte werken. Gemeentehuis Huizen, werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur, op vrijdag tot 16.00 uur.

Marian Brouwer

In het wijkcentrum Holleblok in Huizen zijn werken te zien van kunstschilderes Marian Brouwer. Zij combineert alledaagse dingen tot kunstwerk.


Vrijwilligers zomer

HUIZEN - Veel activiteiten komen in de zomer op een laag pitje te staan omdat de vrijwilligers op vakantie gaan. De Huizense Vrijwilligerscentrale heeft daarom een overzicht van 'zomervrijwilligerswerk' samengesteld. Het overzicht is te vinden op de website van de Vrijwilligerscentrale en hangt ook in de etalage bij het kantoor op Plein 2000 nr. 133 in Huizen.

Vaak wordt gedacht dat je voor tijdelijk vrijwilligerswerk in de zomer naar het buitenland moet om daar speciale projecten te vinden. Maar ook in eigen land zijn helpende handen meer dan welkom. Met het verzamelen en apart aanbieden van de zomervacatures komt de Vrijwilligerscentrale tegemoet aan de wens van mensen die eens iets heel anders willen doen in de zomer. Vrijwilligerswerk geeft het dagelijks leven een ander perspectief; vrije tijd wordt als meer bijzonder ervaren als er ook sprake is van andere verplichtingen, zo weet de centrale uit ervaring. Meer informatie over zomervacatures en andere vormen van vrijwillige inzet: www.vconline.nl of bezoek het kantoor van de Vrijwilligerscentrale op Plein 2000, nr. 133 in Huizen. Dinsdag- tot en met vrijdagmorgen van 9.30 tot 12.30 uur geopend. Telefoon: (035) 5267553.

Kamerkoor Vocaliber zingt vrijdag 4 juli in Huizen.