Kiss-and-ride Kerkstraat

HUIZEN - Er komt een kiss-and-ride-strook bij Sportschool Rebel. Dat zei wethouder Gerrit Pas in het programma 6FM Actueel. De wethouder gaf een toelichting op de plannen om van de Kerkstraat een fietsstraat te maken.

Bij de kiss-and-ride kunnen auto's even stoppen om bezoekers van de sportschool en de huisartsenpraktijk te laten in- of uitstappen. De wens hiervoor kwam naar voren tijdens gesprekken die de gemeente voerde met 'grootgebruikers' van de Kerkstraat.
Vanaf komend voorjaar moet de Kerkstraat, tussen de Middenweg en Plein 2000, een fietsstraat zijn. Het werk begint volgens planning begin 2015. "We gaan de straat zo inrichten dat het duidelijk wordt dat de fietser voorrang heeft en dat de auto zich moet aanpassen. Er zijn nu al meer fietsers dan auto's in de straat, de inrichting is daar niet op aangepast en dat leidt vaak tot gevaarlijke situaties: ouders met kindjes op de fiets, auto's die erlangs willen, lastige bochten, slecht overzicht", zo schetste Pas op 6FM. Ook de smalle en schuin aflopende stoepjes zijn straks verleden tijd. "Je glijdt van de winter dus niet meer vanzelf de weg op." De Kerkstraat krijgt andere stenen en wordt daardoor minder grijs. "Een vriendelijker aanzien dat meer aansluit bij dit deel van Huizen", zei Pas.

Vorige week dinsdag organiseerde de gemeente een informatieavond over de nieuwe plannen. Daar kwamen maar tien mensen op af. "En die waren positief", aldus de wethouder. Volgens hem is de zaak goed voorbereid. Met de directbetrokkenen, zoals de huisartsenpraktijk, de sportschool en de Vrienden van het Dorp, is al uitvoerig over de herinrichting gesproken.

Oostermeent
Later wordt de fietsstraat doorgetrokken naar het busstation. Pas: "Ook daar is de verkeerssituatie onduidelijk. De tekeningen liggen al klaar en de provincie heeft ook voor dit deel subsidie verstrekt." Uiteindelijk moet de fietsstraat naar de Oostermeent leiden. Dat laatste deel bestaat voorlopig alleen nog op papier.